Сім'я жертви президентського кортежу подає до суду

Поділитися
© oakensong.bandcamp.com
Через рік після аварії з кортежем президента у Києві на Харківському шосе, сім'я загиблого таксиста Олексія Чижикова готується подавати до суду на організаторів руху кортежу.

«Готуємо документи. Була маса порушень, наприклад, авто ДАІ з маячками зеленого кольору, має йти останнім, сигналізуючи, що кортеж проїхав. Останньою ж була «швидка», - розповів батько Олексія Петро Чижиков. - За свідченнями очевидців, на цій «швидкій» не було ані червоних хрестів, ані яких-небудь інших розпізнавальних знаків. А коли знадобилася допомога лікаря, його у цій «швидкій» не виявилося. Дотримання правил врятували б життя моєму синові».

В управлінні держохорони сказали, що суд вже був і він встановив винного у ДТП, а про нові розгляди їм нічого не відомо.

Родичі постраждалих пасажирів розповіли, що травми Вікторії і Дмитра ще дають про себе знати. «Віка місяць лежала вдома, у неї був роздроблений таз. Син теж був увесь «поламаний». Зараз швидко втомлюються, хоча намагаються уникати зайвих навантажень», - говорить мама Дмитра Людмила. За її словами, адміністрація президента в минулому році організувала їм відпочинок у Криму. «Обіцяли і в цьому році дістати путівки», - каже Людмила.

Нагадаємо, 21 квітня на Харківському шосе при виїзді на Бориспільську трасу карета швидкої допомоги з кортежу президента України Віктора Януковича врізалася у таксі.

У результаті ДТП загинув таксист, двоє пасажирів - подружжя Дмитра Ярмолович і Вікторія Єсауленко - було доставлено до лікарні швидкої допомоги з важкими травмами.

У середині червня Генпрокуратура назвала винним 61-річного водія карети «швидкої» Миколу Демиденка. Він, під час першого засідання суду, сам визнав свою провину. Дружині загиблого таксиста люди Януковича майже повністю погасили кредит за квартиру.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі