Могильов розповів про найбільший хабар 2011

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Найбільший хабар, який вдалося виявити співробітникам міліції в поточному році, - це 10,5 млн грн. Про це повідомив сьогодні журналістам на прес-конференції міністр внутрішніх справ України Анатолій Могильов.
А. Могильов зазначив, що з початку року співробітниками МВС виявлено близько 3 тис. злочинів, пов'язаних з хабарництвом. За його словами, на хабарах попадаються і представники органів влади, і представники контролюючих і правоохоронних органів.
Глава МВС повідомив, що вже задокументовано 347 фактів із сумою хабара понад 10 тис. грн, 152 факту з сумою понад 30 тис. грн, і 115 фактів з сумою більше 100 тис. грн.
"Найбільший у цьому році хабар, у сумі 10,5 млн грн задокументовано в Хмельницькій області. Цю суму отримав глава райадміністрації за виділення земельної ділянки. Ну, ви розумієте, що на Хмельниччині там цікаві землі, тому така сума", - сказав Могильов.
За словами міністра, лише з чверті виявлених фактів обвинувачені отримують реальне покарання, за рештою або закриваються кримінальні справи, або обвинувачені отримують покарання не пов'язане з позбавленням волі.
Зазначимо, що хабарництво залишається найбільш поширеним з корупційних злочинів в Україні (за даними МВС, в 2010 році українські чиновники отримали понад 12 млн грн хабарів; найбільша сума хабара - 8 млн грн, розмір середнього хабара становив 177 тис. грн).
При цьому найбільші хабарі в Україні пов'язані з махінаціями із землею.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі