Доктор «пі» живе у Львові

Поділитися
Два світові рекорди було встановлено минулого тижня у Львові: зі швидкісного запам’ятовування і відтворення інформації, а також із запам’ятовування і відтворення числа «пі»...

Два світові рекорди було встановлено минулого тижня у Львові: зі швидкісного запам’ятовування і відтворення інформації, а також із запам’ятовування і відтворення числа «пі». 28 лютого 2006 року представники Книги рекордів України і Книги рекордів Гіннесса у присутності вчених у галузі біології, психіатрії, фізики, математики і комп’ютерних технологій документально зафіксували унікальні результати і занесли їх у номінацію «Людина — унікальні можливості».

Менш ніж за дві хвилини львівський рекордсмен запам’ятав величезний цифровий ряд, який складався з п’яти тисяч знаків, і зміг безпомилково відтворити його в тій самій послідовності. Таким чином він у шість разів перевищив світовий рекорд. Що ж стосується числа «пі», то наш львівський рекорд здійснений з найбільшим відривом. Попереднім рекордсменом був представник Японії. У 2004 році японець показав результат на рівні вісімдесяти однієї тисячі знаків. І цю кількість цифр він учив напам’ять десять років. Тоді як наш львів’янин «бабахнув» відразу один мільйон знаків! І, так би мовити, сканування необхідної кількості сторінок зі спеціальної книги, у якій роздруковане це саме число «пі», у нового рекордсмена забрало усього... тиждень! При цьому чоловік удень жив у своєму звичному ритмі, працюючи, займаючись побутом, а книгу з числом «пі» гортав ночами.

Рекордсменом, котрий зміг встановити нові світові рекорди, виявився 34-річний львів’янин Андрій Слюсарчук. Він — лікар-нейрохірург, психоаналітик, доктор медичних наук, професор.

У чому секрет львівського рекорду? У принципі, частково відповідь криється в тих ключових визначеннях, які автор цієї статті ужив вище: «японець учив напам’ять», «львів’янин сканував». Тобто попередній рекордсмен користувався свідомістю, а новий — підсвідомістю. А потенціал підсвідомості, як відомо будь-якому старшокласнику, несумірно більший від можливостей свідомості. От цей ресурс і навчився експлуатувати Андрій Слюсарчук.

Власне кажучи, молодий лікар свій метод розробив не на порожньому місці. До нього з підсвідомістю як інструментом запам’ятовування вже працювали. Зокрема загальновизнаним авторитетом у цьому питанні є знову ж таки людина з українським корінням — Альберт Ігнатенко. Останній досить глибоко відпрацював техніку зорового ейдетизму (тобто запам’ятовування того, що людина бачить). Але всі попередні розробки не дозволяли зі стовідсотковим ефектом витягати з підсвідомості інформацію. Слюсарчук приєднав до зорового ейдетизму техніку нейролінгвістичного програмування і комп’ютерні технології.

Таким чином, він винайшов механізм, з допомогою якого можна успішно контролювати підсвідомість. Цю нову техніку приблизно можна було б визначити як «керований транс». Сам новатор каже, що сьогодні він, завдяки цій техніці, може використовувати свій мозок на 40(!) відсотків. Тоді як «простий смертний» — тільки на 6%, а «простий геній» — аж на 9%.

Про новий метод більш докладно Андрій розповідати не хоче, оскільки продукт, який він створив разом із завідуючим кафедрою «Інформаційні системи і мережі» НУ «Львівська політехніка» Володимиром Пасічником, сьогодні готується до патентування.

Досягнення рекордів викликало у львів’ян надзвичайне пожвавлення, для самого рекордсмена вони є всього лиш інструментом демонстрації нового методу. Андрій Слюсарчук упевнений, що його напрацюваннями може скористатися будь-яка людина. Тепер, на думку рекордсмена, настав час навчити всіх користуватися «своїми особистими архівами» — пам’яттю. Новий метод цілком може бути задіяний при навчанні дітей і студентів, у роботі психотерапевтів, правоохоронних органів тощо.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі