Янукович підписав закон про Кабмін, який відповідає вимогам Конституції-1996

Поділитися
Президент України Віктор Янукович підписав закон про Кабінет міністрів, який відповідає вимогам Конституції 1996 року і дозволяє президентові формувати уряд і звільняти прем'єр-міністра без участі Верховної Ради. Про це 12 жовтня повідомила прес-служба глави держави.
Президент України Віктор Янукович підписав закон про Кабінет міністрів, який відповідає вимогам Конституції 1996 року і дозволяє президентові формувати уряд і звільняти прем'єр-міністра без участі Верховної Ради. Про це 12 жовтня повідомила прес-служба глави держави.Крім того, Янукович підписав зміни до низки законів для приведення їх у відповідність до вимог Конституції 1996 року. Серед інших, зміни внесені до законів про Службу безпеки України, про місцеві державні адміністрації, про Конституційний суд. Як повідомлялося, 7 жовтня Верховна Рада прийняла закон про Кабінет міністрів, який визначає роботу уряду відповідно до набуття чинності Конституції 1996 року. Основний закон у редакції 1996 року, знову вступив у силу 30 вересня, також передбачає, що в уряді має бути не більше трьох віце-прем'єрів. На сьогодні їх п'ять: Борис Колесніков - з питань Євро-2012, Володимир Сівкович - з питань національної безпеки і оборони, Віктор Слаута - з питань агропромислового комплексу, Сергій Тігіпко - з економічних питань, Віктор Тихонов - з питань регіональної політики. За даними ЗМІ, з посад віце-прем'єрів можуть бути звільнені Сівкович, Слаута і Тихонов, а в керівництві уряду може з'явиться нова посада.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі