УЄФА відзначив прогрес у підготовці України до Євро-2012

Поділитися
УЄФА відзначив значний прогрес у реалізації інфраструктурних проектів у рамках підготовки України до Євро-2012, заявив директор турніру в Україні Маркіян Лубківський після закриття засідання наглядової ради УЄФА у Ньоні.

УЄФА відзначив значний прогрес у реалізації інфраструктурних проектів у рамках підготовки України до Євро-2012, заявив директор турніру в Україні Маркіян Лубківський після закриття засідання наглядової ради УЄФА у Ньоні.

Як повідомляє прес-служба Місцевого оргкомітету «Євро-2012 Україна» у середу, 22 вересня, українську сторону у Ньоні, окрім Маркіяна Лубківського, представляли голова Національного агентства з підготовки до Євро-2012 Володимир Ковалевський, президент ФФУ Григорій Суркіс. Польська сторона була також представлена на високому рівні, за участю президента Спілки PL.2012 Марчін Герра, Міністра спорту Польщі Адама Герша.

За словами Маркіяна Лубківського, УЄФА відзначив прискорення темпів підготовки, а також якість виконання робіт в Україні за останні чотири місяці.

При цьому УЄФА зробив акцент на тому, що залишився значний обсяг робіт, який стосується у першу чергу операційної складової.

«На перший план вийшло ключове завдання - управління об'єктами. Аеропорти або стадіони не можуть бути здані напередодні чемпіонату, всі вони повинні пройти період тестування. Було також зроблено акцент на підготовці операційної команди менеджерів на кожному об'єкті», - підкреслив Маркіян Лубківський.

Він додав, що Україні варто звернути увагу на співпрацю з Польщею у підготовці їх спільної відповідальності у таких напрямках, як митний контроль, прикордонні переходи, питання безпеки.

Були також розглянуті деталі презентації талісманів Євро-2012 і фінального жеребкування.

Нагадаємо, раніше Наглядова рада УЄФА ухвалила рішення затвердити право на проведення чемпіонату Європи з футболу 2012 року в усіх чотирьох українських містах - Києві, Донецьку, Львові і Харкові. Наступний тест на готовність очікує ці міста у вересні 2010 року: тоді Україна повинна остаточно «вписатися» у графіки реалізації всіх проектів.

Також раніше повідомлялося, що за словами директора Євро-2012 в Україні Маркіяна Лубківського, в УЄФА констатували, що на сьогодні інфраструктура України є недостатньою для задоволення потреб Євро-2012.

Лубківський зазначає, що в УЄФА дуже стурбовані затримками у підготовці інфраструктури у 2009 р. і на початку 2010 р., і додає, що «критично важливо протягом найближчого часу продемонструвати значний прогрес, який полягатиме, перш за все, у надолуженні відставання від графіків».

У свою чергу віце-прем'єр України з питань Євро-2012 Борис Колесніков розраховує на досягнення значного прогресу у підготовці проведення чемпіонату Європи з футболу 2012 року у серпні-вересні.

За матеріалами УНІАН

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі