МЗС: Саміт Україна-ЄС відбудеться за будь-якої політичної погоди

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© iguides.ru
Саміт Україна-ЄС, що запланований на 19 грудня, відбудеться за будь-якої політичної погоди.

Про це в інтерв'ю ZN.UA заявив заступник міністра закордонних справ, глава делегації України на переговорах з ЄС щодо Угоди про асоціацію Павло Клімкін.
«Був офіційний обмін відповідними документами щодо того, що саміт відбудеться 19 грудня, - нагадав дипломат. - А зміна клімату - це питання, яке розглядається в рамках Кіотського процесу, а не відносин Україна-ЄС».
Відповідаючи на питання про те, чи буде парафована на саміті Угода про асоціацію, П. Клімкін сказав: «Ми працюємо над цим. Хоча це питання, на відміну від підписання та ратифікації, - швидше, технічне. Адже парафування - це технічна фіксація згоди сторін з приводу тексту угоди. Воно означає, що сторони в певний момент домовилися: вони завершили переговори щодо тексту. Оскільки парафування відбувається не на політичному рівні, воно, як правило, здійснюється главами переговорних делегацій: вони ставлять свої ініціали на кожній сторінці тексту. (Нара­зі обсяг Угоди про асоціацію становить приблизно півтори тисячі сторінок із усіма доповненнями.) Потім піде процедура підготовки до підписання. Вона займе в ЄС, вочевидь, кілька місяців. Оскільки необхідно перекласти цей досить об’ємний текст усіма офіційними мовами ЄС плюс розгляд у юридичних службах. Наші процедури заберуть трохи менше часу. Зараз остаточно зводимо текст, а це дуже непроста праця, оскільки виникають відсильні норми, необхідність перевірити нумерацію статей, термінологію».
Детальніше читайте в свіжому випуску «Дзеркала тижня. Україна» в інтерв'ю Тетяни Силіної з Павлом Клімкіним.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі