Експерт: Російські ЗМІ спотворили слова Платіні про підготовку Євро-2012?

Поділитися
Російські ЗМІ надто вільно переказали виступ Президента УЄФА Мішеля Платіні перед однією з франц...

Російські ЗМІ надто вільно переказали виступ Президента УЄФА Мішеля Платіні перед однією з французьких радіостанцій з метою дискредитувати хід підготовки до європейського футбольного чемпіонату в Україні, заявив в статті для «Дзеркала тижня» незалежний експерт Андрій Капустін.

За підрахунками експерта, дев'яносто слів, якими Платіні охарактеризував ситуацію з підготовкою до Євро-2012 в Україні, в інтерпретації державного російського інформаційного агентства ІТАР-ТАРС, перетворилися майже на три сотні.

Зокрема, на питання «Змогли б ви забрати Євро в України?», Платіні відповів так: «Якби хотіли, то могли б. Але я не думаю, що це станеться. Можливо, буде менша кількість міст, ніж це було передбачено спочатку».

В той же час російське інформаційне агентство розповсюдило іншу версію розмови.

«Відповідно до запасного плану УЄФА, замість інших українських міст вибір може припасти на Берлін і Лейпциг у Німеччині. Президент УЄФА визнав, що такий варіант не виключений», — повідомили російські журналісти, хоча про можливе перенесення Євро з України до Німеччини Платіні в інтерв'ю, за словами експерта, не згадав.

При цьому експерт стверджує, що і коментарі російських політиків з приводу підготовки до Євро-2012 в Україні не відрізняються точністю. Як приклад він наводить цитату з радіовиступу депутата Держдуми і директора Інституту політичних досліджень Сергія Маркова.

«Доля чемпіонату світу з футболу в 2012 році сьогодні під питанням. Свого часу було вирішено, що Євро-2012 пройде одночасно в Польщі й Україні. Це була дуже яскрава ініціатива поляків, які взяли на причіп Україну і змогли домогтися схвалення свого, по суті, політичного проекту», — цитує Маркова експерт.

При цьому Капустін нагадує, що чемпіонат світу по футболу пройде в 2010 році в Південній Африці.

«А Польщу в проект Євро-2012 підтягнула саме Україна. Точніше — Григорій Суркіс, який ще в 2003 році запропонував полякам абсолютно фантастичний на той час проект», — констатує Капустін.

Детальніше читайте в статті Андрія Капустіна «Євро-2012. Батіг без пряника» в свіжому номері «ДТ».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі