Донецька прокуратура вирішила, що протести проти сина Януковича - це шантаж на $7000

Поділитися
© bespredeldai.at.ua
Вчора правоохоронцями Донецька зафіксовано факт вимагання, пов'язаний із демонтажем будівлі готелю «Дружба.

Згідно з інформацією ГУ МВС України в Донецькій області, житель Донецька вимагав 7 000 доларів за припинення його діяльності з провокування людей на акції протесту, пов'язані з демонтажем будівлі готелю «Дружба».

За інформацією «
ОстроВа», підозрюваного затримано, і дане вимагання інкримінується голові громадської організації «Громадянська сила» Костянтину Лаврову. Раніше міліція, коментуючи хід акцій протесту проти будівництва корпорацією «МАКО» висотного будинку на місці колишнього готелю «Дружба», відзначала активну роль людини, що провокує протистояння, але не прописана в будинку, мешканці якого виступають проти новобудови.

Нагадаємо, 24-поверховий будинок на місці вже знесеного готелю «Дружба» має намір побудувати корпорація «Менеджмент Ассетс Компані» (МАКО), президентом якої є син президента України Олександр Янукович. Мешканці сусідніх будинків вважають будівництво незаконним, що позбавляє їх прибудинкової території. Свої аргументи протестувальники виклали у відкритому листі Донецькому міському голові Олександру Лук'янченку.

Учасники акції тримають в руках плакати: «Ганьба МАКО», «Поверніть нам двір», «Проти 24-поверхового монстра». Деякі з протестуючих прийшли до міської ради з дитячими іграшками в якості символів того, що через будівництво мешканці прилеглих будинків вже залишилися без дитячого майданчика. Окрім того, учасники акції роздають копії звернення до мера і депутатів Донецької міської ради, які прибувають на сесію міськради.

Донеччани просять мера «заборонити будівельні роботи до остаточної розробки та узгодження проекту з усіма спеціалізованими службами...обмежити висоту будівлі висотою в 7-9 поверхів...відсунути контур котловану під паркінг на безпечну відстань від довколишніх будинків - не ближче 35-ти метрів...скасувати рішення Донецької міської ради № 5/70 від 15.04.2011 і повернути прибудинкову територію мешканцям будинку 48-а і провести громадські слухання з питання забудови кварталу 21004».

«У разі якщо наші вимоги не буде почуто, ми будемо змушені підняти питання про недовіру міському голові Донецька внаслідок ігнорування владою інтересів територіальної громади», - заявляють члени територіальної громади.

Нагадаємо, корпорація МАКО через ЗМІ розповсюдила інформацію про будівництво на місці готелю «Дружба» висотного будинку з житловими апартаментами, вбудованими нежитловими приміщеннями та вбудовано-прибудованими паркінгами.

8 червня поточного року стався конфлікт між жителями і невідомими молодими людьми спортивної статури, які силоміць очистили від протестуючих територію дитячого майданчика. Після цього майданчик негайно було огорожено парканом.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі