Польща запрошує українських юнаків до співпраці під час «Євро-2012»

Поділитися
Польський фонд «Світ на ТАК» має намір реалізувати програму «ЄВРО. 2012 Талантів», залучивши до неї хлопців віком 10–16 років з Польщі та України...

Польський фонд «Світ на ТАК» має намір реалізувати програму «ЄВРО. 2012 Талантів», залучивши до неї хлопців віком 1016 років з Польщі та України. Про це в ексклюзивному інтерв’ю «Дзеркалу тижня» розповіла голова фонду, депутат польського сейму Йоанна Фабісяк.

«Фонд «Світ на ТАК», який я очолюю, намагається налагодити співпрацю з містами, в яких проводитимуться футбольні матчі «Євро-2012». Ми маємо намір реалізувати цікаву програму «ЄВРО. 2012 Талантів», залучивши до неї хлопців віком 10–16 років. Зрозуміло, що ця програма пов’язана з планованим чемпіонатом Європи, який проходитиме в Польщі та Україні. Запрошуємо до співпраці хлопців з обох країн», — повідомила вона.

Програму планується реалізувати в рамках польської Національної стратегії виховання, автором якої є Йоанна Фабісяк.

«Основа стратегії полягає в активізації молоді на допомогу іншим людям. Гадаю, це підґрунтя виховання привабить молодих українців, бо молодь, по суті, добра і вразлива до потреб іншої людини», — розповіла депутат.

Вона також наголосила, що Польща усвідомлює значимість добросусідських відносин із Україною.

За інформацією Йоанни Фабісяк, нещодавно на засіданні польської комісії освіти, науки та молоді розглядалося питання заснування польсько-українського університету в Любліні, меморандум про заснування якого був підписаний рік тому прем’єрами обох держав.

«На жаль, українська сторона досі не окреслила засад фінансування, що унеможливлює реалізацію цього проекту», — прокоментувала Йоанна Фабісяк стан справ із відкриттям міжнародного вищого навчального закладу.

Докладніше читайте в інтерв’ю з Йоанною Фабісяк у свіжому номері «ДТ».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі