В Україні йде підготовка до реєстрації географічного зазначення для популярних продуктів - Економіка - dt.ua

В Україні йде підготовка до реєстрації географічного зазначення для популярних продуктів

24 вересня, 2019, 14:53 Роздрукувати

Це гуцульська коров'яча бриндзя, херсонські кавуни, мелітопольська черешня, карпатський мед і чотири види вина — "Шабське", "Ялпуг", "Закарпаття" та "Білгород-Дністровський".

© pixabay.com

Протягом кількох місяців триває підготовка до реєстрації географічного зазначення для інших продуктів, які б мали стати впізнаваними й популярними українськими географічними зазначеннями за кордоном: це гуцульська коров'яча бриндзя, херсонські кавуни, мелітопольська черешня, карпатський мед та чотири види вин — "Шабський", "Ялпуг", "Закарпаття" і "Білгород-Дністровський".

Про це у своїй статті для DT.UA пише Роман Якель. На його думку, саме гуцульська овеча бриндзя, яку небезпідставно величають "білим золотом Карпат", задасть добрий старт цьому процесові.

"Географічне зазначення означає більше, ніж бренд. Адже бренд ідентифікує одного виробника чи продавця товару, послуги. А географічне зазначення стосується багатьох виробників або продавців певної продукції", — підкреслює оглядач.

Детальніше про реєстрацію українських продуктів харчування з географічним зазначенням читайте у статті Романа Якеля "Біле золото Карпат" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

За матеріалами: DT.UA /
Ми повідомляємо тільки дійсно важливі новини. Долучайся до Telegram-каналу DT.UA
Помітили помилку?
Будь ласка, позначте її мишкою і натисніть Ctrl+Enter
Додати коментар
Залишилось символів: 2000
Авторизуйтеся, щоб мати можливість коментувати матеріали
Усього коментарів: 0
Випуск №1277, 11 січня-17 січня Архів номерів | Зміст номеру < >