В Україні виробництво цукру впала на 15% - Економіка - dt.ua

В Україні виробництво цукру впало на 15%

5 лютого, 2019, 16:45 Роздрукувати

Скорочення посівних площ і низька якість сировини вплинули на скорочення виробництва.

В Україні за підсумками 2018-2019 маркетингового року було вироблено 1,82 млн тонн цукру. Це на 15% менше ніж за аналогічний період минулого року, повідомляє асоціації Укрцукор.

В асоціації зазначають, що за сезон, 42 заводи переробили 13,6 тонн цукрових буряків, що майже на 10% менше у порівнянні з минулим роком.

За словами заступника голови Укрцукру Руслани Бутило, на виробництво вплинуло зменшення посівних площ в минулому сезоні і низька якість сировини.

В 2018 році аграріям вдалося отримати рекордну врожайність цукрових буряків, однак цукристість була чи не найнижчою - 16,47%.

Лідерами по виробництву цукру асоціація називає Вінницьку область - 424 000 тонн. Друге місце в рейтингу посіла Тернопільська область – 227 000 тонн, третє - Полтавська - 222 500 тонн цукру.

Читайте також: Вчені пояснили шкоду цукру для здоров'я

Повідомлялося, що в червні 2018 року Україна продала на експорт 67,6 тис. т цукру, що на 25% більше, ніж у травні поточного року. У 2017 році Україна збільшила експорт цукру на 29% у порівнянні з 2016 роком (465,6 тис. т) - до 598,7 тис. т - на $ 279,9 млн.

Споживання цукру в Україні протягом останніх восьми років скоротилося на 830 тисяч тонн, або на 21%. Якщо в 2005 році українці спожили 1795 тисяч тонн, то в 2017 році споживання впало до 956 тис. тонн.

За матеріалами: DT.UA /
Ми повідомляємо тільки дійсно важливі новини. Долучайся до Telegram-каналу DT.UA
Помітили помилку?
Будь ласка, позначте її мишкою і натисніть Ctrl+Enter
Додати коментар
Залишилось символів: 2000
Авторизуйтеся, щоб мати можливість коментувати матеріали
Усього коментарів: 0
Випуск №1288, 28 березня-3 квітня Архів номерів | Останні статті < >