Топ-10 "податкових" подій і трендів 2011

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
Податки завжди викликали підвищену увагу українського суспільства, тож у році, що минає, по праву можуть претендувати на топ-тему, яка небагато чим відстає за популярністю від гучних політичних подій року.

Рік, що минає 2011 рік, поза всяким сумнівом, пройшов під знаком податкової реформи, впевнений експерт з оподаткування, кандидат економічних наук, доцент Данило Гетманцев.

"Погано чи добре, із позитивними чи негативними результатами, але держава жорстко та безкомпромісно взялася реформувати податкову сферу. Причому не на словах, а на ділі. Ми можемо багато сперечатися про наслідки реформ, які сьогодні радше негативні, ніж позитивні, лаяти владу за поспішність і незграбність ухвалених рішень, непрофесіоналізм команди реформаторів, утиски бізнесу. Але заперечувати очевидне неможливо: реформа дійсно йде. Йде, звісно, не так, як хотілося б більшості з нас, а може, навіть не завжди в тому напрямі. Однак прагнення влади змінити податкову систему не помічати не можна", - говорить він.

У зв'язку з цим експерт склав для ZN.UA Топ-10 головних тем, пов'язаних з реформуванням податкової системи України в 2011 році:

1. Набрання чинності Податковим кодексом
2. Реформа єдиного податку
3. Боротьба з конвертаційними центрами
4. Податкова кваліфікація операцій
5. Гуманізація відповідальності
6. Податок на прибуток
7. Відрахування в соціальні фонди
8. Розширення повноважень контролюючих органів
9. Оригінальні податкові ініціативи
10. Поліцейська шикана.

Подробиці і нюанси кожного з трендів податкової реформи читайте в статті Данила Гетманцева в свіжому номері "Дзеркала тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі