Щедрість, що межує з марнотратством

Поділитися
Які київські підприємці виявилися 2011-го найкрутішими гуляками — статистики ще немає, зате своєрідним новорічним барометром рівня життя українських олігархів стали пишні святкування, що прогриміли по всій країні напередодні Нового року.

Які київські підприємці виявилися 2011-го найкрутішими гуляками - статистики ще немає, зате своєрідним новорічним барометром рівня життя українських олігархів стали пишні святкування, що прогриміли по всій країні напередодні Нового року…

Так, український мільярдер Віктор Пінчук відірвав від свого бюджету майже шість мільйонів доларів, аби відсвяткувати на наймоднішому гірськолижному курорті Куршевель у французьких Альпах власний ювілей, що збігся з Новим роком.

300 гостей Віктора Михайловича зібралися у велетенській залі міської Ратуші, де було споруджено своєрідне шатро площею близько 3000 м2. На цій гігантській сцені, орендованій за ціною 15 доларів за кв. м. на день, виступав відомий канадський цирк «Дю солей». Як пише газета Los Angeles Times, український олігарх поселив своїх гостей у 11 п’ятизіркових готелях, а за святкові делікатеси відповідав знаменитий на весь світ французький шеф-кухар Ален Дюкасс. Він - єдиний шеф у всьому ресторанному бізнесі, три заклади якого здобули найвищу нагороду - три зірки «Мішлен».

Щедрість В.Пінчука, що межувала з марнотратством, гідно оцінили гості олігарха - британський співак Елтон Джон, його колега Пол Маккартні та американський кінорежисер Стівен Спілберг...

Скромніше, але теж із розмахом відзначила Новий рік тютюнова компанія «JTI Україна». Згідно з форматом новорічного корпоративу компанії під назвою Paparazzi Party, у 2011 рік тютюнники ввійшли як кінозірки - по червоній доріжці й під спалахи фотокамер. Розважали їх в одному з найдорожчих концерт-холів столиці - «Оазисі», годували французькою кухнею, а проводила вечірку популярна теледіва Маша Єфросиніна...

Звичайно, такі пишні святкування різко дисонують із загальною економічною ситуацією в Україні. Якщо марнотратство успішних корпорацій міжнародного масштабу, котрі всіляко догоджають своїм працівникам і клієнтам в Україні, або дивацтва вітчизняних олігархів з мільярдними капіталами, що показують хоч якесь походження своїх доходів, ще можна якось зрозуміти і виправдати, то поведінка окремих українських політиків, декларації яких не вельми дружать з рівнем відпочинку, абсолютно не піддається поясненню.

Ось, приміром, канікули депутата Сергія Ківалова. Політик на одному з найдорожчих швейцарських курортів, у Санкт-Моріці - такому собі «селі» з п’ятьма п’ятизірковими готелями, в які так прагне український істеблішмент, за рівнем витрат, схоже, змагався з олігархами. Ківалов, персона якого привернула особливу увагу новорічного Інтернету (ЗМІ намагалися з’ясувати, був чи не було скандалу із затриманням Ківалова в Женевському аеропорту з участю поліції), цього року оселився в п’ятизірковому Kempinski. Причому «на його прізвище було оформлено три номери категорії Spa Suite (площа 80 м2, помешкання оформлене в сучасному альпійському стилі, складається зі спальні, окремої вітальні, кухні та балкона, з якого відкривається чудовий альпійський краєвид), - дивується в останньому числі «Газети по-українськи» від 20.01.2011 р. Іван Лавров у статті «Канікули, канікули, весела пора». - У високий сезон коштує 39 тис. 870 євро за десять днів. Загальна вартість проживання сягнула 119 тис. 610 євро. Утім, у вартість номерів входило відвідування найпрестижнішого в Санкт-Моріці spa-салону - High Alpine, новорічна вечеря в ресторані Les Saisons».

Не оминув своєю увагою народний депутат і елітний район шопінгу, розташований неподалік. Автор статті пише, що Ківалова бачили, «коли він виходив не з порожніми руками з бутика Louis Vuitton».

А середньої суми рахунка в одному з найзнаменитіших у світі ресторанів La Marmite (у містечку Corviglia на висоті 2500 м над рівнем моря), який відвідав наш герой, автор статті просто не наводить, «аби не травмувати психіки читачів». ...Зважаючи на те, що в ЗМІ неодноразово з’являлися пікантні повідомлення про пана Ківалова, чи не станемо ми свідками нових прикладів щедрості відомого судового реформатора?

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі