Ремонт доріг Україні не світить, навіть не дивлячись на Євро-2012

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
До проведення футбольного чемпіонату Європи у 2012 році в Україні значне покращення стану доріг не передбачається.

Про це на сьогоднішній прес-конференції заявив віце-прем'єр-міністр України - міністр інфраструктури України Борис Колесніков.

"Взагалі УЄФА не має таких жорстких вимог щодо доріг...Протяжність України 1500 км і збудувати дороги за півтора-два роки практично неможливо. Для цього треба мати матеріальні ресурси...В Україні немає ринку для створення платних автодоріг", - підкреслив міністр.

Він навів приклад Іспанії, яка, за його словами, на початку 90-х років побудувала платну магістраль, якою ніхто не їздив, і при цьому безкоштовними дорогами іспанці користувалися дуже активно. "Якщо іспанці не мали фінансової можливості їздити, то українці її отримають не так швидко", - додав Б.Колесніков.

Окрім того, він підкреслив, що з наступного року автодороги в Україні будуватимуться "виключно за рахунок акцизів".

"Якщо всі підприємства, які продають паливо, будуть сумлінно виконувати свої зобов'язання, а ви знаєте, що ми скасували транспортний податок і перейшли на принцип...якщо всі будуть сумлінно виконувати свої зобов'язання, я думаю, що Україна за 5-7 років отримає абсолютно нову дорожню інфраструктуру", - додав міністр.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна домовилася з Китаєм про залучення 2 млрд доларів на будівництво другої кільцевої дороги навколо Києва.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі