«КОНТРСАМІТ-2000»

Поділитися
Так написано на афішах, судячи з яких наступного тижня в Празі відбудуться масові демонстрації протесту проти політики Світового банку й МВФ...

Так написано на афішах, судячи з яких наступного тижня в Празі відбудуться масові демонстрації протесту проти політики Світового банку й МВФ.

Нині празькі вулиці заповнені не лише туристами, а й поліцією, представниками різних недержавних організацій, офіційними особами, ну і, звісно, журналістами. Усі вони напружено чекають того дня, коли люди, переважно представники різних громадських організацій, котрі досі прибувають до Праги з багатьох куточків світу, вийдуть на вулиці висловити свій протест проти глобалізації. І конкретно — проти діяльності МВФ та Світового банку, що, цитую вуличні афіші, якими рясніє вся Прага, «працює на свою корпоративну вигоду й для купки обраних, не турбуючись про потреби більшості».

Демонстрації прямуватимуть до Конгрес-холу, де відбудуться 55-ті річні збори МВФ і СБ. Причому за всю історію цих зустрічей це — перша, яку міжнародні фінансові інституції проведуть у посткомуністичній країні.

До речі, Світовий банк, мабуть, демонструючи всю свою демократичність, дозволив зареєструватися деяким посланцям недержавних організацій на окремі зустрічі з представниками банку. Щоправда, добра половина як перших, так і представників ЗМІ досі «вибивають» із прибулих з Вашингтона чиновників свої реєстраційні картки, без яких вас не підпустять до Конгрес-холу навіть на гарматний постріл.

А ті, кому така розкіш і не світить, спокійно попивають чеське пиво. Бо, як сказав мені фотограф «Франс-прес»: «Найцікавіше попереду і на вулицях, а не у Вишеграді (де відбудеться зустріч)». Поживемо — побачимо.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі