Китайська гречка виявилася гіркою та брудною - Економіка - dt.ua

Китайська гречка виявилася гіркою та брудною

12 травня, 2011, 06:29 Роздрукувати

Кухарі одеських ресторанів - першого українського міста, куди прибула китайська гречка - відмовляються її купувати.

Кухарі одеських ресторанів - першого українського міста, куди прибула китайська гречка - відмовляються її купувати.
 

«Це крупа не вищого сорту і навіть не першого, тому що вона з якимись камінцями і, схоже, пересмажена - дуже темна. Вищий сорт повинен мати світло-коричневий колір. Ми б для своїх клієнтів таку не купили, адже дуже важко відбирати чорні крупинки, які не прожовуються», - розповів журналістам кухар одного з одеських ресторанів.

Самі журналісти, які спробували нову гречку, стверджують, що каша з неї вийшла розсипчастою, але після вживання залишається гіркуватий післясмак.

Раніше директор НДІ круп'яних культур Подільського державного аграрно-технічного університету Олександр Хмелюк повідомляв в інтерв'ю, що китайська гречка і повинна бути гіркою.

«Татарська гречка має великий медичний і науковий інтерес. Китайці отримують з неї рутин, на основі якого виробляють препарати для покращення еластичності судин кровоносної системи. Якоюсь мірою - це навіть дієтичний продукт. При цьому вона має дуже погані харчові якості. Вона гірка. Необхідно додавати дуже велику кількість сметани або шкварки в кашу, щоб вживати її в їжу», - сказав він.

Нагадаємо, що компанія «Хліб Інвестбуд» за дорученням уряду привезла до Одеси 800 т китайської гречки. Директор компанії Роберт Бровді повідомляв, що її передпродажна вартість становить 2097 доларів за тонну або близько 16,7 гривень за кілограм.

Народний депутат Сергій Терьохін впевнений, що ціна китайської гречки, яку було завезено до України завищено, як мінімум удвічі.

За матеріалами: / /
Ми повідомляємо тільки дійсно важливі новини. Долучайся до Telegram-каналу DT.UA
Помітили помилку?
Будь ласка, позначте її мишкою і натисніть Ctrl+Enter
Додати коментар
Залишилось символів: 2000
Авторизуйтеся, щоб мати можливість коментувати матеріали
Усього коментарів: 0
Випуск №39, 19 жовтня-25 жовтня Архів номерів | Зміст номеру < >