Хомутинник: Податковий кодекс набуде чинності 1 січня 2011

Поділитися
© vecherka.donetsk.ua
Голова парламентського комітету з питань податкової та митної політики, депутат від Партії регіонів Віталій Хомутинник заявляє, що новий Податковий кодекс набуде чинності 1 січня 2011 року. Інші варіанти, за його словами, не розглядаються. Про це депутат заявив в інтерв'ю виданню «Дело», опублікованому в середу, 3 листопада.
Голова парламентського комітету з питань податкової та митної політики, депутат від Партії регіонів Віталій Хомутинник заявляє, що новий Податковий кодекс набуде чинності 1 січня 2011 року. Інші варіанти, за його словами, не розглядаються. Про це депутат заявив в інтерв'ю виданню «Дело», опублікованому в середу, 3 листопада.«Податковий кодекс буде прийнятий парламентом у листопаді і набуде чинності з 1 січня 2011 року», - сказав він. Глава комітету уточнив, що проект кодексу «буде розглядатися починаючи з вівторка, 16 листопада, і скільки треба буде - поки не пройдемо всі поправки». Говорячи про спрощену схему оподаткування малого бізнесу, Хомутинник повідомив: «У тій редакції, яка погоджена комітетом, підприємства з оборотом до трьох мільйонів гривень будуть сплачувати податки на загальних підставах, але зі звільненням від податку на прибуток на п'ять років. Щоправда, тут є умова. Якщо підприємство протягом цих п'яти років вирішить виплачувати дивіденди, воно має повністю заплатити податок на прибуток і, відповідно, податок на дивіденди. Це зроблено для того, щоб стимулювати підприємства реінвестувати свій прибуток». Він нагадав також, що комітет висловлював свої зауваження з приводу норм, які стосуються оподаткування вкладів. «Перенесено дату набуття чинності цього податку - на 2015 рік, причому в тому режимі, як це передбачено чинним законодавством - 5% доходу (без планки, нижче якої дохід не оподатковується)», - сказав голова комітету. Він повідомив також, що за роялті, які компанії сплачують материнським компаніям, комітет готовий залишити можливість відносити їх на валові витрати, але з обмеженням - до 3-4% від обороту підприємства у разі, якщо це перерахування здійснюється не в офшорну зону. «Перелік таких зон визначає Кабмін. Якщо роялті йде в офшор - це за рахунок прибутку компанії», - уточнив він. Нагадаємо, Рада прийняла в першому читанні Податковий кодекс 7 жовтня. Очікувалося, що парламент приступить до його розгляду у другому читанні після 4 листопада. Варто відзначити також, що через неприйняття Податкового кодексу відкладається розгляд проекту державного бюджету на 2011 рік. Так, раніше президент Віктор Янукович і прем'єр Микола Азаров висловлювалися за прийняття держбюджету-2011 на основі нового Податкового кодексу. Пізніше з цієї причини спікер Володимир Литвин повернув Кабінету міністрів проект держбюджету.

За матеріалами «Дело»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі