G-20 збільшить фінансування МВФ для боротьби з борговою кризою в Європі

Поділитися
Лідери «Великої двадцятки» (G-20) погодилися розширити фінансування Міжнародного валютного фонду, щоб допомогти Європі подолати боргову кризу.

Виступаючи на прес-конференції в Каннах, президент США Барак Обама заявив, що глобальній економіці останнім часом довелося долати наслідки таких значних криз, як боргової кризи єврозони, спаду економічної активності у США і землетрусу в Японії. Тому центральним питанням нинішнього саміту було: «Чи здатні лідери найбільших економічних держав домогтися прогресу?»

За словами Обами, позитивним підсумком дводенних консультацій є домовленості про зміцнення банківської системи єврозони, про вирішення проблеми суверенного боргу Греції і згода Італії вдатися до моніторингу з боку МВФ. Визнавши, що майбутні кроки будуть нелегкими, він підкреслив, що діяти потрібно якомога швидше.

Учасники саміту вирішили надавати допомогу європейським країнам, які опинилися у важкій фінансовій ситуації. Поки, проте, незрозуміло, в якій саме формі буде видана додаткова допомога, оскільки деякі з провідних економік світу, зокрема США і Китай, самі зазнають фінансових труднощів.

Світові лідери обговорили декілька можливих варіантів, у тому числі створення спеціального фонду МВФ для надання допомоги обтяженим боргами європейським державам.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі