Великдень 2019: рецепти пасок вегетаріанських - Культура - dt.ua

Великдень 2019: незвичайні рецепти приготування пасок

26 квітня, 10:00 Роздрукувати

Традиційну великодню випічку можна приготувати без яєць і дріжджів.

Паску можна приготувати нетрадиційним способом © Новое время

У неділю, 28 квітня, християни східного обряду відзначають Великдень або свято Воскресіння Христового. Одним з обов'язкових атрибутів свята є паска – традиційна здобна випічка.

В епоху захоплення правильним харчуванням, вегетаріанством і веганством рецепти великодньої випічки можуть бути інтерпретовані по-різному. "Новое время" зібрало незвичайні рецепти традиційної великодньої здоби.

Веганська паска за рецептом Рудольфа Краєвського (Vegano Hooligano)

Інгредієнти (на 1 кг готової паски):

300 г цільнозернового борошна пшеничного в/с

100 г кукурудзяного борошна грубого помелу

100 г вівсяного борошна грубого помелу

50 г родзинок

20 г сушеної журавлини

20 г підсмаженого арахісу

20 г подрібненого волоського горіха

250 г соняшниково-кукурудзяного масла

8 г солі

200 р цукру або 50 г порошку стевії

3 г ванільного цукру бурбон натуральний

3 г соди гасимо 3 г лимонного соку

700 мл теплої води (додати при необхідності)

150 г цукрової пудри або порошок з сушеного родзинок

70 мл рослинного молока

3 г кукурудзяного крохмалю

Приготування:

Змішуємо всі сипучі продукти, крім цукру. В окремій мисці соду гасимо лимонним соком, додаємо теплої води, вливаємо до води масло, змішуємо, поступово помішуючи. Додаємо суміш з сипучих продуктів, робимо тісто як на оладки.

Даємо тісту постояти в теплі 20 хв.

Додаємо в тісто цукор або стевію і перемішуємо. Відразу заливаємо тісто по формах, до рівня вище середини.

Запікаємо в розігрітій духовці при 170°С протягом 20 хв, потім зменшуємо температуру до 160°С. Для маленьких пасок додатковий час 30-40 хв, для більших від 500 г - 50-60 хв.

Прикраса:

Цукрове: рослинне молоко з крохмалем доводимо до кипіння, варимо 3 хв, даємо охолонути. У миску з цукровою пудрою, додаємо невеликими порціями рослинне молоко, збиваючи міксером або ручним блендером. Отриману густу масу намазуємо на паски, прикрашаємо натуральними сухофруктами, подрібненими горіхами, насінням льону та кунжуту.

Горіхова: змащуємо паску готової або самостійно приготовленої горіховою пастою, посипаємо подрібненими сухофруктами і горішками.

Сирна паска в стилі RAW за рецептом ресторану nebo's

Інгредієнти (на 10 пасочок):

1 кг кешью

0,5 л води

500 г кокосової стружки

200 г меду

80 г кокосового масла

200 г волоського горіха

400г подрібнених кураги з родзинками

Глазур:

250 г кешью

450 г кокосової стружки

300 г меду

300 г масла какао

50 г лимонного фрешу

150 г води

Приготування:

Спочатку необхідно приготувати сир з кешью. Для цього беремо 1 кг замоченого на ніч кешью, 0,5 л води, збиваємо в блендері до однорідної маси. Виливаємо масу в марлю і ставимо на ніч під прес. Після видаляємо рідину, і в марлі залишиться сирна маса.

Готуємо пасту з 500 г жирної кокосової стружки, 200 г меду (різнотрав'я або соняшник за смаком) і 80 г кокосового масла. Всі інгредієнти збиваємо в потужному блендері.

Отриманий сир змішуємо з кешью з пастою, потім втручається в цю масу волоський горіх і подрібнені курагу з родзинками. В межах температури 25°C формуємо отриману масу у відповідні форми. Як варіант, це можуть бути одноразові паперові стаканчики на 250 або 300 мл

Ставимо сирну паску в формочках в холодне місце, щоб вона застигла. Через годину пасочки можна витягати (вони повинні бути досить щільною консистенції).

Паски поливаємо білою глазур'ю. Для неї всі інгредієнти збиваємо в блендері до однорідної маси.

Декоруємо зверху кокосовою стружкою і дрібно нарізаною в'яленої журавлиною.

Читайте також: Великдень 2019: смачні рецепти пасок від київських ресторанів

Ово-лакто бездріжджова шоколадна паска від Едуарда Насирова

Інгредієнти (на 3 паски):

панірувальні сухарі

300 г вершкового масла

300 г цукру

300 г борошна

4 яйця

1 год л ванільного екстракту

1,5 год л розпушувача

120 мл молока

80 г шоколаду

2 ст л какао

2 ст л сухої чорної смородини

Приготування

Форми змастити маслом і присипати сухарями. Духовку розігріти до 175°C.

Масло збити з цукром і ваніллю. По одному ввести яйця, перемішати.

Борошно просіяти з розпушувачем, і ввести в масляну суміш невеликими порціями, чергуючи з молоком.

Додати в тісто подрібнений шоколад, какао і смородину. Відправити його у форми і випікати близько 45 хвилин.

Дати охолонути, потім вийняти з форми і прикрасити за своїм бажанням.

За матеріалами: Новое время /
Ми повідомляємо тільки дійсно важливі новини. Долучайся до Telegram-каналу DT.UA
Помітили помилку?
Будь ласка, позначте її мишкою і натисніть Ctrl+Enter
Додати коментар
Залишилось символів: 2000
Авторизуйтеся, щоб мати можливість коментувати матеріали
Усього коментарів: 0
Випуск №38, 12 жовтня-18 жовтня Архів номерів | Зміст номеру < >