Оголошено переможців кінофестивалю «Кіномедіа-2011»

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Оголошено переможців ІІ кінофестивалю про діяльність журналістів «Кіномедіа-2011». Про це повідомила виконавчий директор Незалежної асоціації телерадіомовлення Катерина Мясникова.

Вона нагадала, що кінофестиваль «Кіномедіа» - це некомерційний конкурс короткометражних фільмів про роль медіа, журналістів, режисерів у суспільстві.

«Ми почали цей фестиваль як проект, спрямований на залучення молоді до обговорення такої проблеми, як роль медіа у суспільстві», - відзначила К.Мясникова і додала, що якщо ставитися до інформації так само уважно, як і до свого харчування, - це покращить життя.

К.Мясникова зазначила що збір робіт проводився з 10 серпня по 15 листопада. Усього на конкурс надійшло 69 робіт, з яких для конкурсної програми відібрали 37 робіт.

«Нас дуже тішить, що розширилася географія конкурсу», - підкреслила вона і повідомила, що у фестивалі взяли участь режисери не тільки з Києва, а й з Одеси, Ужгорода, Харкова, Дніпропетровська, Рівного, Полтави, Кременчука, Львова тощо.

За її словами велику кількість робіт було направлено на критику медіа, щоб показати проблематику неякісності інформації. На основі цих робіт, зазначила вона, усередині медійного співтовариства планується ініціювати дискусію про те, чому ж медіа зараз сприймаються саме таким чином.

Переможцями кінофестивалю стали: у номінації «Ігрове кіно» - фільм «Помста» Олександра Мілова, «Експериментальне кіно» - фільм «Медіа-бульбашки» Мирослава Стецького, «Документальне кіно» - фільм «Справжні новини» Катерини Горностай та Дмитра Красного, в номінації «Анімаційне кіно» перемогу здобула стрічка «Як це було» режисера Івана Гавриляка.

Приз глядацьких симпатій дістався фільму «Помста», а гран-прі фестивалю отримала анімаційна стрічка «Як це було». Режисер-переможець отримав сучасну кінокамеру.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі