Національна філармонія готується до Євро-2012

Поділитися
Які ж елементи «новизни» будуть утілені в 2011/2012-му?

Національна філармонія України відкрила свій 148-й концертний сезон. У планах - нові імена, перевірена часом класика, уславлені виконавці. Зроблено певні ставки й на Євро-2012. Бо, крім футболу, багато іноземців, мабуть, захочуть насолодитися й серйозною музикою в Колонному залі імені Лисенка.

Умовно новий концертний сезон названо так: «Нові обрії виконавського мистецтва у філармонії». Які ж елементи «новизни» будуть утілені в 2011/2012-му? Розраховують насамперед на відомих музикантів, передбачають нові інтерпретаційні акценти у виконанні.

- Ми з усією відповідальністю готуємося до Євро-2012, - каже генеральний директор філармонії Дмитро Остапенко. - І розглядаємо майбутній чемпіонат, зокрема, й у контексті музики. Плануємо реалізувати у філармонії деякі музичні проекти, які розкривають слухачам різні спектри світової культури. Наприклад, у нинішньому сезоні відзначаємо 170-річчя Миколи Лисенка, 200-річчя Фе­ренца Ліста, 175-річчя від дня загибелі О.Пушкіна. 2012-й - це рік Гайдна (280 років від дня народження). Тому звучатиме багато творів великого композитора. У планах - розширення гео­графії гастролей. Як нашого колективу, так і візитів до Києва виконавців з різних європейських країн.

За словами пана Остапенка, у рамках відкриття сезону (18 і 23 вересня) у Колонному залі пролунають твори Йоганна Баха - «Гольберг-варіації» і Шість Бранденбурзьких концертів. Диригент - знаменитий Кирило Карабиць, який працює у Британії, але задля цих виступів приїде додому.

З 24 вересня по 1 жовтня пройде ХХІІ Міжнародний фестиваль «Київ Мюзик Фест». А на початку зими (13-18 грудня) - традиційний огляд гітарної музики «Київ-2011», у рамках якого відбудеться Міжнародний конкурс гітаристів.

Серед гучних прем’єр - уперше в Україні «Сільська опера» Є.Станко­вича з участю Київського камерного оркестру. Диригент - Антон Шароєв (Росія), солісти - Ольга Чубарєва і Роман Смоляр.

До 200-річчя від дня народження Ф.Ліста відбудеться концерт зірки з Бельгії Мартіни Рейнерс (сопрано). У Колонному залі виступить також квартет імені М.Чурльоніса (Литва), квартет імені Б.Бартока (Угорщина).

Сонм нових імен 148-го концертного сезону - знаменита норвезька трубачка Тіне Тінг Хельсет, Летисія Мо­рено (скрипка, Іспанія), Сильвія Торан (фортепіано, Іспанія), Олександр Рен­гач (гітара, Німеччина), Лоран Петі­жирар (диригент, Франція). І багато інших.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі