Любко Дереш написав алхімічну комедію про гімн до Євро-2012

Поділитися
© sabc.co.za
Новий роман відомого українського письменника Любко Дереша «Голова Якова», над яким він працював цілих п’ять років, вийде наприкінці лютого накладом 15 тис. примірників.

Нагадаємо, останнім часом Л.Дереш дещо відійшов в «інформаційну тінь», що породило безліч чуток, найоригінальніші з яких відправляли письменника ченцем у монастир, в еміграцію до Ізраїлю, або підкорювати Північний полюс.

Так, свій новий роман письменник визначив як алхімічну комедію. Сюжет «Голови Якова» розгортається навколо геніального композитора Якова. Він отримує від свого брата, політтехнолога, незвичну пропозицію - створити гімн-симфонію до відкриття Євро-2012. Темні отці, які стоять за цим замовленням, впевнені, що лише йому під силу створити музику, що буде прологом до мелодії Апокаліпсису. Щоб віднайти потрібні звуки, Якову доведеться зіграти на найприхованіших струнах душі, а можливо, й вмерти і відродитися знову.

Сам Любко Дереш так пояснює тривалу історію написання нової книжки: «За царя Гороха, коли людей було трохи, роман «Голова Якова» носив назву «Як стати Богом і не заплакати». Тоді я ще не знав, що цей роман стане для мене однією з найзапекліших (і найтриваліших) робіт над літературним твором. За п’ять років, поки писався роман, я встиг зненавидіти літературу, простити їй все і знову полюбити, заблукати у власному творінні і щасливо віднайтися, врешті, розчинити готовий уже роман «Як стати Богом…» в кислоті і випити, в кращих традиціях 60-х, цю юшку до дна. Рукописи хоч і не горять, зате добре розчиняються».

В рамках промо-туру по містах України, який відбудеться навесні цього року, Л.Дереш проведе зустрічі з читачами та автограф-сесії.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі