2018-й був в українській літературі "роком поезії" - експерт

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
2018-й був в українській літературі "роком поезії" - експерт 2018 став "роком поезії" в українській літературі © Sputnik Грузия
У прозі також було два гучних дебюти.

Під завісу року редакція DT.UA звернулася до відомих критиків, журналістів, аби вони запропонували свої власні версії найуспішніших представників української культури (в різних напрямах), які яскраво виявили свою творчу, креативну діяльність саме 2018-го.

На думку українського літературознавця, кандидата філологічних наук, літературного критика Ганни Улюри, 2018 в українській літературі - майже повністю поетичний рік. "Хоча і в прозі, між тим, є по два гучних дебюти - Ілларіон Павлюк і Світлана Тараторіна в жанровій прозі і Олеся Яремчук і Павло Стех у художньому репортажі", - каже критик.

У Катерини Калитко у "Видавництві Старого Лева" цьогоріч вийшла збірка "Бунар", яка здобула схвальні відгуки критиків. Серед її збірок попередніх років - "Сезон штормів", "Діалоги з Одіссеєм", "Портретування асфальту". З книгою "Земля загублених, або Маленькі страшні казки" Катерина Калитко стала переможницею премії "Книга року Бі-бі-сі-2017".

Відзначила критик Остапа Славинського, у якого в 2018 році вийшла збірка "Зимовий король", і Бориса Херсонського, чий новий вірш, у якому він порівняв окупантів з чортами, неодноразово цитувався в цьому році. Успішним рік був і для Світлани Поваляєвої, яка у 2018 представила книгу "Після Криму".

Katrina Haddadвипустила збірку "Ніч чужинців" , а Гєник Бєляков - поетичну книгу "Так чи інакше".

Детальніше про підсумки 2018 та головні успіхи в українській культурі читайте у статті Олега Вергеліса та Катерини Константинової "Трамвай "Успіх"-2018" у свіжому номері тижневика "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі