2016 рік може стати провальним для голлівудських фільмів-блокбастерів – WSJ

Поділитися
2016 рік може стати провальним для голлівудських фільмів-блокбастерів – WSJ 2016 рік може стати провальним для Голлівудських фільмів © multtov.net.ua
За поточний рік 15 потенційних блокбастерів провалилися в прокаті.

Рекордна кількість потенційних фільмів-блокбастерів провалилися в світовому прокаті у поточному році. Як повідомляє The Wall Street Journal, 2016 рік став для голлівудських фільмів досить мізерним на касові збори і точно не зможе стати більш успішним, ніж рекордний 2015.

На даний момент Голлівуд випустив таку ж кількість хітів, як і у 2015 році, але багато з них не змогли навіть покрити витрати студій на їхнє виробництво. До таких фільмів належать, зокрема, "Білосніжка і мисливець 2", ремейк "Черепашок ніндзя", нові "Мисливці за привидами" і "Легенда про Тарзана".

Читайте також: Фільм "Моя бабуся Фанні Каплан" вийде в прокат у грудні

15 фільмів, на виробництво яких студії витратили 100-200 мільйонів доларів, провалилися в прокаті, порівняно з вісьмома за аналогічний період 2015 року.

Між тим, сукупні збори на 10 найбільших кіноринках світу з початку року підвищилися на 1% і склали трохи більше 18 мільярдів доларів. При цьому, два мільярди доларів вдалося заробити лише студії Walt Disney, яка заробила на 81% більше, ніж її прямий конкурент - Twentieth Century Fox.

У 2015 році світові касові збори вперше досягли позначки в 38 мільярдів доларів. Рекордний показник був досягнутий завдяки тому, що в 2015 році на екрани вийшли чотири з семи найдорожчих фільмів в історії кіно, включаючи "Світ Юрського періоду", "Месники: Ера Альтрона", "Зоряні війни: Пробудження сили" і "Форсаж 7". Ці чотири фільми і "Міньйон", які склали їм компанію, зібрали понад мільярд доларів у прокаті, що також вперше в історії сталося за один рік.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі