ЗАГИНУВ ПРЕЗИДЕНТ МАКЕДОНІЇ

Поділитися
У четвер у районі міста Мостар зазнав катастрофи літак, на борту якого перебував президент Македонії Борис Трайковський, що летів на Міжнародну конференцію з інвестицій у боснійську економіку...

У четвер у районі міста Мостар зазнав катастрофи літак, на борту якого перебував президент Македонії Борис Трайковський, що летів на Міжнародну конференцію з інвестицій у боснійську економіку.

Уламки літака виявлено з вертольота поблизу міст Мостар і Столач на мінному полі, яке залишилося з часів боснійської війни 1992—1995 років. Роботи безпосередньо на місці катастрофи поки що не проводяться, оскільки сапери продовжують розмінування, передає агентство Reuters.

На борту лайнера президента Македонії перебувало дев’ять осіб. Рятувальники вважають, що всі вони загинули. Їхніх тіл поки що не знайдено. Пошукову операцію в горах Боснії проводять боснійські поліцейські й солдати НАТО, які перебувають на Балканах із миротворчою місією.

За попередніми даними, причиною катастрофи стали несприятливі погодні умови. Фахівці вважають, що в густому тумані пілоти могли не помітити гору і врізатися в неї. Тим часом боснійська прокуратура аналізує записи переговорів пілотів літака й авіадиспетчерів, передає ІТАР-ТАСС. Контроль над польотами цивільних літаків у БіГ здійснюють міжнародні сили КФОР.

Македонські льотчики, які раніше пілотували президентський літак, виключають можливість технічної несправності лайнера. Літак, що експлуатується вже 25 років, місяць тому перебував на технічному обслуговуванні.

У зв’язку з загибеллю Трайковського обов’язки президента Македонії тимчасово виконуватиме голова парламенту Люпчо Йордановський. Він передасть повноваження глави держави прем’єр-міністрові Бранко Црвенковському, який перебував у момент катастрофи літака Трайковського в Дубліні.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі