Юрій Лужков все ще наполягає, що Севастополь необхідно повернути Росії

Поділитися
Мер Москви Юрій Лужков не змінив свою позицію щодо статусу Севастополя і вважає, що це українське місто треба повернути до складу РФ.
Мер Москви Юрій Лужков не змінив свою позицію щодо статусу Севастополя і вважає, що це українське місто треба повернути до складу РФ. Про це він заявив у понеділок, 19 липня, на прес-конференції у російській столиці. «Я свої заяви стосовно Севастополя зробив осмислено і обгрунтовано - ніяких змін моєї позиції щодо статусу Севастополя немає і не буде», - сказав Юрій Лужков. Нагадаємо, у травні 2008 року Юрій Лужков, виступаючи у Севастополі, заявив, що це місто як військово-морська база СРСР і Росії ніколи не передавалося Україні і має бути повернено Росії. Після цього Служба безпеки України заборонила в'їзд меру Москви до країни. Його слова також розкритикували українські політики, зокрема, тодішній президент Віктор Ющенко. У 2010 році, після приходу до влади Партії регіонів заборону Юрію Лужкову на в'їзд до України було знято. На прес-конференції 19 липня Юрій Лужков також заявив, що московська мерія продовжить шефство над кораблями Чорноморського флоту Росії. «Ми допомагали шефствувати практично над всіма кораблям Чорноморського флоту, нашої префектури, багато московських підприємств здійснювали і продовжують здійснювати шефство над кораблями Чорноморського флоту», - сказав градоначальник. За його словами, завдяки зміні політики керівництва Росії щодо ВМС і ЧФ РФ, така регіональна опіка не потрібна, як це було на початку 90-х років. Тим не менше, як додав Юрій Лужков, моряки повинні відчувати турботу держави у самих різних напрямках у зв'язку з чим «шефство буде продовжуватися».

За матеріалами Эхо Москвы

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі