ЮНІСЕФ: Україна займає перше місце в Європі за темпами зараження СНІДом

Поділитися
Темпи зараження СНІДом в Україні у даний момент є найвищими в Європі. Про це йдеться у доповіді Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), яку було оприлюднено у понеділок, 19 липня, на 18-й міжнародній конференції з питань СНІДу у Відні.

Темпи зараження СНІДом в Україні у даний момент є найвищими в Європі. Про це йдеться у доповіді Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), яку було оприлюднено у понеділок, 19 липня, на 18-й міжнародній конференції з питань СНІДу у Відні.

Експерти організації вказують, що епідемію у країнах Східної Європи та Південної Азії підстьобують такі фактори, як зростання споживання наркотиків, небезпечна сексуальна поведінка і соціальна стигматизація, що не дозволяє зараженим звертатися по допомогу.

Особливу увагу в доповіді приділено долі дітей та підлітків, змушених жити на вулиці і брати участь у наркоторгівлі, комерційному сексі та інших видах нелегальної діяльності.

Так, згідно із доповіддю ООН, кількість наркозалежних у країнах Східної Європи та Південної Азії складає, за оцінками, 3,7 млн. осіб. Майже 2 млн. із них живуть у Росії і 600 тис. - в Україні та Азербайджані.

За словами директора ЮНІСЕФ Ентоні Лейка, зусилля щодо стримування поширення хвороби наштовхуються на значну політичну і соціальну протидію. Дітей, інфікованих ВІЛ, найчастіше не допускають до школи і піддають гонінням.

Повністю з доповіддю ЮНІСЕФ можна ознайомитися на сайті організації (доступний англійською мовою).

Згідно з даними за 2008 рік, в усьому світі налічувалося понад 33 мільйони хворих на СНІД, включаючи 2,1 мільйона дітей. Починаючи із 1981 року від цієї хвороби померло більше 25 мільйонів людей.

Клінтон закликає ефективніше боротися зі СНІДом

На конференції у Відні колишній президент США Білл Клінтон закликав до більш ефективного використання грошових засобів у боротьбі проти СНІДу - так, щоб вони доходили до людей, які їх потребують.

Екс-голова Білого дому, чий фонд підтримує боротьбу зі СНІДом в усьому світі, заявив, що світ не зможе покласти край епідемії СНІДу без збільшення фінансування боротьби з ним і серйозних змін у використанні коштів. «У майбутньому ключ до успіху буде полягати в тому, як збирати більш значні суми за допомогою невеликих пожертвувань від більшого числа людей», - сказав він.

Білл Клінтон звернув увагу на те, як відбувався збір коштів після цунамі 2004 року та січневого землетрусу на Гаїті, сказавши, що мільйони людей передали мільярди доларів малими сумами за допомогою мобільних телефонів та інтернету.

Колишній президент США підкреслив, що важливою частиною боротьби зі СНІДом є покращення системи охорони здоров'я у різних країнах.

«Нам потрібно, щоб більше людей працювало в системі охорони здоров'я, - заявив Клінтон. - Особливо нам потрібні люди, здатні робити гарну роботу за невелику плату і охопити більш обширні регіони, ніж це можуть поодинці зробити лікарі в бідних країнах».

Клінтон також заявив, що доступ до медичного обслуговування є не тільки правом, а дуже хорошою економічної інвестицією з високим ступенем повернення.

За матеріалами Голосу Америки

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі