Яцуба: Генплани міст зі спеціальним статусом має затверджувати президент

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
Розроблений Міністерством регіонального розвитку та будівництва новий рамковий закон про дерегуляцію галузі вносить зміни до 70 статей 16-ти законів. За словами глави відомства Володимира Яцуби, цим законом значно спрощуються всі процедури, що пов'язані з процесом будівництва. У законі особливу увагу приділено таким поняттям, як генеральний план, план детального планування (ПДП) і зонування територій.
Розроблений Міністерством регіонального розвитку та будівництва новий рамковий закон про дерегуляцію галузі вносить зміни до 70 статей 16-ти законів. За словами глави відомства Володимира Яцуби, цим законом значно спрощуються всі процедури, що пов'язані з процесом будівництва. У законі особливу увагу приділено таким поняттям, як генеральний план, план детального планування (ПДП) і зонування територій.«Після того як зроблено план розвитку міста та чітко визначено, в яких місцях і що місто збирається будувати, не потрібно для інвестора придумувати якісь додаткові моменти, пов'язані з витратами, - каже Яцуба. - Якщо інвестор вирішив побудувати підприємство, то генеральний план суворо визначає зону промислового будівництва. Висотку? Тільки у позначеному місці. Будуть визначені також історичні ареали, де взагалі будувати не можна». За словами міністра, головною відмінністю і «фішкою» розробленого законопроекту від нині існуючої системи буде те, що затвердження генплану пропонується перенести на рівень вище. Більше того, держава профінансує створення генплану. «Фішка в тому, що зараз генплан затверджується на сесії місцевої ради, та й його розробкою ніхто серйозно не займався... Ми ж пропонуємо перенести затвердження генплану на рівень вище», - пояснює Яцуба. «Генплани міст зі спеціальним статусом взагалі мають затверджуватися у президента, а Кабінет міністрів повинен затверджувати генплани всіх обласних центрів. І більше ніякого втручання. Інакше - кримінальна стаття», - підкреслює міністр регіонального розвитку та будівництва. Він нагадує, що більшість населених пунктів досі живе за документами ще 80-х років. «Дуже зручно, до речі, депутатам... обирати собі козирні місця, і будувати, що хочеш і де хочеш», - розмірковує міністр. При цьому Яцуба наголошує, що органи місцевого самоврядування ніхто не позбавить права створити і відстояти генеральний план, який потім ніхто не зможе порушувати. «Ви взагалі уявляєте, скільки проблем ми вирішуємо таким чином?! У депутати не вийде ходити за землею», - резюмує він. Детальніше читайте в інтерв'ю Інни Ведерникової з Володимиром Яцубою у свіжому номері «ДТ».
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі