Ярослав Кендзьор: Візит глави РПЦ Кирила фінансується з бюджету України

Поділитися
Народний депутат від блоку НУНС, член парламентського комітету з питань культури і духовності Ярослав Кендзьор заявляє, що візит глави Російської православної церкви патріарха Московського Кирила здійснюється практично за рахунок держбюджету України, повідомляє прес-служба партії «За Україну!» 21 липня.
Народний депутат від блоку НУНС, член парламентського комітету з питань культури і духовності Ярослав Кендзьор заявляє, що візит глави Російської православної церкви патріарха Московського Кирила здійснюється практично за рахунок держбюджету України, повідомляє прес-служба партії «За Україну!» 21 липня.

Так, депутат вимагає оприлюднити інформацію про джерела фінансування прямої трансляції на «Першому національному» виступу Московського патріарха в Одесі.

З цього приводу Кендзьор направив депутатське звернення до Держкомітету з питань телебачення і радіомовлення України.

Депутат підкреслює, що даний візит глави РПЦ є не пастирським, а політичним. За його словами, патріарх Московський, «який в своїх виступах розповідає про «єдиний народ», виконує політичну агітаційну місію».

«Безпрецедентні заходи охорони, в яких задіяні тисячі співробітників міліції, прямі трансляції на держтелебаченні і інші заходи, які супроводжують візит російського патріарха, коштують українським платникам податків сотні мільйонів гривень», - говорить Кендзьор.

У середу, 21 липня, «Перший національний телеканал» транслював церемонію освячення одеського собору і літургії Спасо-Преображенського за участю глави РПЦ патріарха Кирила.

Як повідомлялося, гендиректор НТКУ Єгор Бенкендорф підкреслював, що «Перший національний телеканал» детально освітлюватиме візит Кирила. «Це велика подія для України, тому «Перший національний», як державний канал,   освітлюватиме цей візит», - сказав Бенкендорф.

Неприємності для одеситів

Як повідомляють ЗМІ, одеські правоохорнники в зв'язку з приїздом патріарха Кирила перекрили вулиці міста не тільки для руху автотранспорту, але і для пішоходів.

Співробітники міліції розставили пости по всьому периметру Соборної площі, де патріарх вранці проводив освячення Одеського Кафедрального собору Спасо-Преображенського. З деяких вулиць, зокрема Преображенської і Дерибасівської, не можна було потрапити на площу через встановлену огорожу. Міліціонери пропонували потрапити на Соборну площу з боку Тирасполської.

«Через це я запізнився на роботу: не міг ні доїхати на машині, ні навіть пройти пішки. Щоб потрапити до місця роботи мені довелося пройти кілька кіл, перш ніж знайти вихід", - заявив очевидець.

Крім того, за словами одеситів, міліція перевіряла сумки і обшукувала всіх людей, які хотіли пройти через площу. "Вони змушували всіх відкривати і показувати свої сумки, навіть якщо люди проходили повз, а не направлялися в собор", - зазначила одна з перехожих.

Нагадаємо, патріарх Московський Кирило 20 липня приїхав до України, вчора його літак приземлився в аеропорту Одеси. Передбачається, що візит глави РПЦ триватиме дев'ять днів і передбачає три міста - Одесу, Дніпропетровськ і Київ. Це вже третій візит Кирила до України.

За матеріалами: Сайт партії «За Україну!», ТСН

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі