Японія і Китай домовилися про запобігання конфліктам на морі

Поділитися
Міністри оборони Японії і КНР сьогодні, 11 жовтня, домовилися створити спеціальну систему взаємодії для запобігання конфліктам на морі.

Міністри оборони Японії і КНР сьогодні, 11 жовтня, домовилися створити спеціальну систему взаємодії для запобігання конфліктам на морі.

Голови оборонних відомств двох країн провели переговори у рамках наради держав-членів Асоціації південно-східних країн Азії у столиці В'єтнаму - Ханої.

Відносини між Японією і Китаєм різко погіршилися після того, як японська влада заарештувала капітана китайського риболовецького траулера поблизу суперечних островів у Східно-Китайському морі. Капітан судна та інші члени екіпажу пізніше були звільнені.

Прем'єри КНР і Японії обговорили питання суперечних островів і двосторонніх відносин на зустрічі під час 8-го саміту форуму «Азія-Європа», що відкрився у понеділок, 4 жовтня у Брюсселі. Вони прийняли рішення відновити двосторонні зв'язки на урядовому рівні.

Незважаючи на конфлікт позицій щодо островів, китайський і японський прем'єри погодилися, що погіршення двосторонніх відносин їхніх країн несприятливо впливає на інтереси народів та на загальну ситуацію в Азії. Наото Кан і Вень Цзябао домовилися при зручній нагоді провести двосторонню зустріч на високому рівні. Також вони прийшли до згоди відновити двосторонні зв'язки на урядовому рівні, які раніше були призупинені за ініціативою китайської сторони.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі