Януковичв важає розмови про цензуру одним із способів політичної боротьби

Поділитися
Розмови про цензуру в Україні є одним із способів політичної боротьби, вважає президент України Віктор Янукович.

Розмови про цензуру в Україні є одним із способів політичної боротьби, вважає президент України Віктор Янукович.

«Скажіть мені, хто вам (журналістам) заважає писати правду? Назвіть мені прізвища, назвіть мені компанію, власника. Поки що я ніяких відповідей не отримав. Навколо цього точаться розмови. Я добре розумію, що це один із способів політичної боротьби», - сказав він у середу, 18 серпня, під час відвідин Сорочинського ярмарку (Полтавська область).

За словами президента, в Україні немає більш зацікавленої людини у відсутності цензури, ніж він. «Більш зацікавленої людини, ніж я, щоб говорили і писали правду в Україні, ви не знайдете», - запевнив він, додавши, що хотів би бути партнером ЗМІ.

Янукович підкреслив, що тільки вільна людина, права якої будуть захищені, буде почувати себе щасливою в Україні. «Я хочу і бажаю своїм дітям і онукам, щоб вони жили в такій країні», - сказав він.

На питання про те, що одним із власників медіа є голова Служби безпеки України Валерій Хорошковський, президент запевнив, що на всі запити до голови СБУ від ЗМІ будуть отримані відповіді.

На питання, чи є в Україні цензура, Янукович сказав, що якщо б у нашій країні було таке явище, навряд чи подібне питання було б поставлене. «Сам зміст такого питання (про існування цензури) ... якщо була б цензура, ви б поставили таке питання?", - сказав він.

Відзначимо, у вівторок, 17 серпня народний депутат Микола Катеринчук, член фракції «Наша Україна - Народна Самооборона», член тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань розслідування випадків цензури в ЗМІ запропонував політикам почати безстрокове голодування на захист свободи слова в Україні.

«Я запропонував би Яценюку, Тимошенко, Тягнибоку, Гриценку разом з нами, з Європейською партією, сісти на каналах і розпочати безстрокове голодування, а не приймати закони, які щось амністують. Щоб щось амністувати потрібно визнати, що ви щось робили не так, що ви винні. Якщо вони не погодяться, ми самі сядемо», - сказав Катеринчук.

Нагадаємо також, що раніше представники «Репортерів без кордонів» відвідали Україну для вивчення ситуації зі свободою слова в країні. Вони поспілкувалися з журналістами, депутатами, представниками громадських організацій, проте не змогли зустрітися з президентом України Віктором Януковичем через те, що голова держави у той час пішов у відпустку.

За результатами цього візиту представники організації розробили попередні рекомендації для української влади і заявили, що планують пізніше знов відвідати Україну і зустрітися з президентом.

У Міністерстві закордонних справ завили, що в Україні прийняли попередні висновки цієї громадської організації і зацікавлені в діалозі.

Окрім того, слід зазначити, що зараз «5 канал» і «TBi» у Київському апеляційному суді оскаржують рішення Окружного адміністративного суду столиці, який скасував результати торішнього конкурсу Нацради з питань телебачення і радіомовлення. Тоді найбільшу кількість частот на мовлення отримали телеканали «TBi» - 33 частоти та «5 канал» - 26 частот. Група компаній «Інтер» виграла 20 частот, однак пізніше вона оскаржила результати конкурсу в Окружному адміністративному суді Києва.

За матеріалами «Інтерфакс-Україна»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі