Янукович заявляє, що Україна готова створити професійну армію

Поділитися
Президент України Віктор Янукович заявляє, що наша держава готова створювати мобільну, професійну армію, оснащену сучасним озброєнням і технікою. Про це він повідомив у неділю, 5 грудня, у своєму вітанні з нагоди 19-ї річниці Збройних сил України, текст якого розміщений на офіційному сайті глави держави.
Президент України Віктор Янукович заявляє, що наша держава готова створювати мобільну, професійну армію, оснащену сучасним озброєнням і технікою. Про це він повідомив у неділю, 5 грудня, у своєму вітанні з нагоди 19-ї річниці Збройних сил України, текст якого розміщений на офіційному сайті глави держави. «У поточному році ми зупинили руйнацію армії і досягли стабілізації. Створено умови для системного і глибокого реформування нашого війська», - зазначив Віктор Янукович. «За роки незалежності українська армія утвердилася як опора нашої державності і гарант національної безпеки», - підкреслив президент. «Віддаю належне професіоналізму та відданості людей у погонах. Ви підтримуєте добрий рівень обороноздатності держави в умовах обмеженого фінансування та застарілого технічного забезпечення», - сказав Янукович. «Не можна не визнати, що усі роки незалежності держава не приділяла необхідну увагу розвитку Збройних Сил. Армія вистояла лише завдяки героїчним зусиллям рядового та офіцерського складу, а також цивільного персоналу», - підкреслив глава держави. Він акцентував на тому, що «сучасні виклики і загрози у системі світової безпеки вимагають нової державної політики в розбудові Збройних Сил». На думку президента, важливим на шляху розбудови армії нового зразка є досягнути європейського рівня соціальних стандартів для військовослужбовців, членів їхніх сімей і військових пенсіонерів. «Сучасну техніку можна довірити тільки високоосвіченим, якісно підготовленим фахівцям. Тому важливо підвищувати якість військової освіти і професійний рівень офіцерів», - переконаний він. Серед головних завдань на найближчий час Янукович назвав «ефективність управління військами,  радикальні зміни у ресурсному і матеріально-технічному забезпеченні». Віктор Янукович попросив ветеранів Збройних сил частіше зустрічатися з молоддю, «розповідати їм, якою ціною здобуті мир і свобода для нинішніх поколінь». Президент висловив підтримку молодим воїнам, які роблять перші кроки на військовій службі. «Ви – майбутнє нашого війська. Це майбутнє залежить від того, наскільки впевнено ви опануєте військову науку». Він також привітав батьків, чиї сини й дочки служать у Збройних силах України, та побажав усім, щоб «наша армія була сильною». «Нехай буде міцна безпека держави. Нехай буде мир, спокій і добро в Україні», - підкреслив Віктор Янукович.

За матеріалами прес-служби глави держави

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі