Янукович вимагає провести розслідування за фактами порушень у сфері земельних відносин у Криму

Поділитися
Президент України Віктор Янукович заявляє про необхідність проведення у Криму розслідування за фактами порушень законодавства у сфері земельних відносин. Про це він повідомив у вівторок, 3 серпня, під час наради з питань стратегічного розвитку АРК у Сімферополі, повідомляє прес-служба голови держави.
Президент України Віктор Янукович заявляє про необхідність проведення у Криму розслідування за фактами порушень законодавства у сфері земельних відносин. Про це він повідомив у вівторок, 3 серпня, під час наради з питань стратегічного розвитку АРК у Сімферополі, повідомляє прес-служба голови держави. «Я даю доручення провести службове розслідування (а де необхідно - і кримінальне) за фактами порушення законодавства органами влади, фізичними та юридичними особами в АР Крим», - сказав Янукович. Голова держави відзначив, що навіть поверхнева перевірка міжвідомчої робочої групи виявила кричущі факти порушення законодавства у земельній сфері. Президент підкреслив, що сьогодні корупція у цій площині є колосальною, отже, ця ситуація вимагає рішучих дій. Янукович зазначив, що державі мають бути повернуті землі, які їхні нинішні власники отримали із порушенням закону. За словами голови держави, у разі небажання фіктивних власників повертати незаконно отриману землю, ці справи, очевидно, будуть розглядати вже із залученням слідчих органів, прокуратури тощо. Президент також повідомив, що звертається до Вищого господарського суду України стосовно того, щоб на його пленумі було розглянуто практику ухвалення судових рішень в АРК, проаналізовано відповідні рішення. На переконання голови держави, Вища рада юстиції на своєму засідання також має проаналізувати зазначені рішення, прийняті у Криму і Севастополі. Нагадаємо, Янукович раніше неодноразово заявляв про необхідність навести лад із розподілом землі у Криму. Так, зокрема, 8 липня на засіданні Ради національної безпеки і оборони України президент заявив, що земельне питання є однією з найбільш гострих проблем Криму. «Крим не стає кращим, Крим стає гіршим. Земля, яку роздають місцеві органи влади, голови селищної ради (селищні ради), ця земля - вона наближена до моря, вона закриває шлях для відпочинку», - заявив тоді Янукович.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі