Янукович відповів на відкритий лист Міжнародного інституту преси

Поділитися
Президент України Віктор Янукович відповів на відкритий лист Міжнародного інституту преси, повідомляє прес-служба голови держави в середу, 11 серпня.
Президент України Віктор Янукович відповів на відкритий лист Міжнародного інституту преси, повідомляє прес-служба голови держави в середу, 11 серпня.«Ще раз заявляю – процес розвитку і розширення свободи преси в Україні є незворотнім. І я ніколи не допущу повернення до цензури чи будь-яких інших методів тиску на журналістів. Факти, які наводяться в листі Міжнародного інституту преси, були детально розслідувані і по них зроблені серйозні висновки», - йдеться, зокрема, у відповідному посланні. Говорячи про ситуацію з телеканалами «ТВі» та «5 канал», Янукович відзначив, що не має права впливати на суди. «Разом з тим, я завжди казав, що зроблю все можливе для того, щоб 5 канал продовжував мовити. Я сам часто дивлюся його передачі, зустрічаюся з журналістами П'ятого. Даю їм інтерв'ю. Я зацікавлений в тому, щоб в Україні було якнайбільше нових незалежних каналів, в тому числі це стосується й  ТVi. Але, повторюю, я не втручаюся в їх господарську діяльність. І тим паче не втручаюся в роботу судів», - зазначив президент. За словами голови держави, він прагне до того, щоб адміністрація президента не займалася пропагандою, не нав'язувала журналістам свого бачення ситуації, а давала їм можливість правдиво відображати життя суспільства. У той же час Янукович відзначив, що серед публікацій зустрічаються і відверто замовні, і непрофесійні - без перевірки фактів тощо. Президент повідомив також, що після 24 серпня в регіонах стартують публічні обговорення концепції громадського телебачення. Як повідомлялося, Міжнародний інститут преси звернувся у вівторок, 10 серпня, з відкритим листом до президента Януковича, закликаючи його звернути увагу на погіршення стану свободи преси в Україні за останні півроку. Найстарша всесвітня організація захисту свободи преси, членами якої є провідні світові засоби інформації, також звернула увагу на зростання кількості нападів на журналістів в Україні.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі