Янукович відмовився розповісти про свій акціонерний капітал

Поділитися
Адміністрація президента відмовилася повідомити, засновником яких підприємств є президент Віктор Янукович. Відмова міститься в листі першого заступника голови адміністрації Олени Лукаш у відповідь на запит "Української правди".
Адміністрація президента відмовилася повідомити, засновником яких підприємств є президент Віктор Янукович. Відмова міститься в листі першого заступника голови адміністрації Олени Лукаш у відповідь на запит "Української правди"."Згідно зі статтею 37 закону "Про інформацію" не підлягають обов'язковому наданню для ознайомлення за інформаційними запитами офіційні документи, які містять у собі конфіденційну інформацію та інформацію, що стосується особистого життя громадян", - йдеться в листі Лукаш. Вона також послалася на те, що "збирання, зберігання, використання і поширення конфіденційної інформації, в тому числі інформації про особисте життя фізичної особи, без її згоди не допускається". "Слід зазначити, що у окремих випадках запитувана вами у зверненнях інформація виходить за межі наданих вам прав на вільне одержання відкритої за режимом доступу інформації", - також заявила вона. У своїй декларації про доходи Янукович вказав, що у нього є внески до статутних капіталів підприємств, установ та організацій номінальною вартістю 6500 гривень. "Українська правда" у своєму запиті поцікавилася, в яких конкретно підприємствах Янукович є засновником. Лист від Лукаш "Українська правда" отримала з порушенням закону про інформацію, який надає місяць для відповіді на запит. Запит було зареєстровано в адміністрації президента 5 червня, а відповідь Лукаш підписано 20 липня.

За матеріалами «Української правди»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі