Янукович у зв'язку зі складними погодними умовами доручив уряду створити оперативний штаб

Поділитися
Президент України Віктор Янукович з метою запобігання виникненню надзвичайних ситуацій, викликаних складними погодними умовами, встановленими на території України внаслідок спекотної погоди, і можливих загроз для здоров'я населення видав низку доручень членам Кабінету міністрів України та керівникам регіонів. Про це у вівторок, 3 серпня, повідомляє перс-служба голови держави.

Президент України Віктор Янукович з метою запобігання виникненню надзвичайних ситуацій, викликаних складними погодними умовами, встановленими на території України внаслідок спекотної погоди, і можливих загроз для здоров'я населення видав низку доручень членам Кабінету міністрів України та керівникам регіонів. Про це у вівторок, 3 серпня, повідомляє перс-служба голови держави.

Зокрема, для оперативного реагування на надзвичайні події, пов'язані з пожежною небезпекою, при Кабміні має бути створено оперативний штаб із координації діяльності центральних і регіональних органів виконавчої влади.

Першому віце-прем'єр-міністру Андрію Клюєву доручено у разі виникнення надзвичайних подій, пов'язаних з пожежною небезпекою, забезпечити залучення до гасіння пожеж сили і засоби МНС, Міноборони, МВС, Мінагрополітики, Держприкордонслужби, Держкомлісгоспу, Ради міністрів АРК і місцевих органів влади.

Тимчасово виконуючому обов'язки міністра - першому заступнику міністра з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Михайлу Болотських доручено проведення постійного моніторингу пожежонебезпечної ситуації, пов'язаної з високою температурою, яка зберігається на значній території України, і вживати своєчасних заходів для запобігання виникненню надзвичайних ситуацій. Окрім того, з метою ліквідації можливих пожеж та їхніх наслідків у підвищену готовність повинні бути приведені особовий склад та технічні засоби.

Міністру оборони Михайлу Єжелю доручено посилити контроль за станом протипожежної безпеки при проведенні заходів та у місцях зберігання вибухонебезпечних матеріалів. З метою охорони здоров'я особового складу також повинні бути переглянуті графіки планових навчань.

Також згідно з президентським дорученням міністр охорони здоров'я Зиновій Митник має забезпечити дотримання санітарних норм на виробництві, у місцях відпочинку та масового скупчення людей, надання першочергової допомоги особам, що страждають хворобами серцево-судинної системи, людям похилого віку та дітям.

Окрім того, має бути забезпечено систематичне інформування населення про необхідні дії щодо запобігання негативних наслідків для здоров'я людини, які пов'язані із впливом на організм високої температури.

Ще один пункт президентського доручення стосується керівників регіонів. Зокрема, вони мають тимчасово утриматися від проведення масових заходів.

Як повідомлялося раніше сьогодні, у більшості регіонів України як мінімум ще 10 днів триватиме дуже сильна спека. Про це повідомив начальник Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда.

«Як мінімум ще 10 днів у більшості регіонів буде тривати дуже сильна спека - температура переважно 32-37, на сході, північному сході, а також в центральних областях - до 40-42 градусів. Найнижчу температуру чекаємо на заході: 28-33. Дощів чекаємо тільки в західних областях, короткочасного характеру з грозами», - повідомив він.

За словами Кульбіди, існує ймовірність, що 8-9 серпня у Київській області температура повітря може знизитися на 3-5 градусів «буквально на одну добу», однак і до цієї дати, і після неї температура повітря буде залишатися високою: 32-37 градусів тепла.

Відповідаючи на запитання про небезпеку пожеж у ці дні, начальник Укргідрометцентру відзначив, що «пожежна небезпека залишається надзвичайно високою: це східні, північно-східні та центральні області України».

У західних областях України, за словами Кульбіди, «вона не представляє ніякої загрози», в інших же регіонах України - на півдні, а також у Вінницькій, Житомирській, частково Київській областях - «вона (ймовірність пожеж - ред.) становить небезпеку, але не найвищого рівня». «Хоча протягом декількох днів і у цих регіонах вона також підвищиться до 5 класу», - додав він.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі