Янукович підписав зміни до Бюджетного кодексу

Поділитися
Президент України Віктор Янукович підписав закон про внесення змін до Бюджетного кодексу, який був прийнятий Верховною Радою на початку липня. Про це у четвер, 29 липня, повідомила прес-служба голови держави.
Президент України Віктор Янукович підписав закон про внесення змін до Бюджетного кодексу, який був прийнятий Верховною Радою на початку липня. Про це у четвер, 29 липня, повідомила прес-служба голови держави. Нова редакція Бюджетного кодексу визначає процедури розгляду і прийняття закону про державний бюджет, а саме: визначено два читання, замість існуючих трьох, збільшується період його доопрацювання до другого читання. Документом також передбачено децентралізацію управління державними фінансами, зокрема, передача восьми загальнодержавних податкових норм на місцевий рівень, і право розпорядження на місцях 25% від зібраного податку на прибуток. Також передбачено значне скорочення кількості місцевих та державних податків і спрощення процедури їх адміністрування. Бюджетний кодекс доповнено нормами із ефективного управління фінансовими ресурсами і боргом. Зокрема, конкретизовано умови та особливості здійснення операцій з державним і місцевим боргом, залученням державних і місцевих позик, визначено перелік джерел фінансування дефіциту бюджету. Окрім того, Бюджетний кодекс передбачає запровадження середньострокового планування, розширення сфери застосування програмно-цільового методу в бюджетному процесі, вдосконалення управління борговою політикою, виключний напрямок надпланових доходів державного бюджету на реалізацію пріоритетних інвестиційних програм і здійснення заходів, пов'язаних з проведенням соціальних реформ, посиленням фінансового контролю за цільовим та ефективним використанням бюджетних коштів. Як повідомляє прес-служба, голова держави підписав також закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Бюджетного кодексу України». При цьому президент наклав вето на закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо застосування угод про розподіл продукції». Обидва вищевказаних закони, як і нова редакція Бюджетного кодексу, були прийняті Верховною Радою України 8 липня нинішнього року.

За матеріалами: Українська правда, Інтерфакс-Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі