Янукович перервав відпустку для проведення засідання РНБО через загрозу пожеж

Поділитися
Президент України Віктор Янукович перериває відпустку і скликає екстрене засідання Ради з національної безпеки і оборони України, яке відбудеться в Криму у четвер, 5 серпня, о 14:30.

Президент України Віктор Янукович перериває відпустку і скликає екстрене засідання Ради з національної безпеки і оборони України, яке відбудеться в Криму у четвер, 5 серпня, о 14:30.

Про це повідомили у прес-службі голови держави.

"Президент України скасував усі заплановані на цей тиждень заходи і перериває відпустку у зв'язку з необхідністю попередження розповсюдження загроз виникнення пожеж, які можуть становити загрозу для життя громадян, а також у зв'язку зі складною ситуацією в регіонах через високу пожежонебезпеку", - відзначили у прес-службі.

Там підкреслили, що президент прийняв рішення відкликати з відпусток голів обласних державних адміністрацій та керівників центральних органів виконавчої влади.

У прес-службі також повідомили, що голова держави за результатами засідання РНБО планує прийняти низку організаційних рішень, які забезпечать локалізацію поточної кризової ситуації.

Нагадаємо, що напередодні при Кабінеті міністрів України був створений оперативний штаб для реагування на можливі надзвичайні ситуації у зв'язку з високою пожежонебезпекою. Як повідомив перший віце-прем'єр-міністр Андрій Клюєв, аналогічні регіональні штаби створено в усіх регіонах країни.

«Для оперативного реагування на пожежну небезпеку при Кабінеті міністрів України створено оперативний штаб з координації діяльності центральних і регіональних органів виконавчої влади у разі виникнення надзвичайних ситуацій. У регіонах створюються регіональні оперативні штаби», - сказав він.

За словами Клюєва, у разі виникнення пожеж для їхньої ліквідації будуть залучатися сили і засоби МНС, Міністерств оборони, внутрішніх справ, аграрної політики, Державної прикордонної служби, Держлісгоспу, Ради міністрів Автономної Республіки Крим та місцевих органів влади. При цьому він наголосив на тому, що Міноборони має приділити особливу увагу щоденному контролю за станом складів боєприпасів та озброєнь. «Ми не маємо права допустити повторення ситуації, що склалася у минулі роки в Новобогданівці та Лозовій», - підкреслив перший віце-прем'єр.

Клюєв також закликав громадян України уважно поставитися до свого здоров'я в ці дні, уникати загрози теплового удару, суворо дотримуватися правил пожежної безпеки, «берегти державне, громадське і власне майно».

За матеріалами «Інтерфакс-Україна»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі