Янукович доручив забезпечити створення вищих спецсудів з розгляду цивільних і кримінальних справ

Поділитися
Президент України Віктор Янукович у контексті набуття чинності закону «Про судоустрій та статус суддів» доручив забезпечити створення Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ.
Президент України Віктор Янукович у контексті набуття чинності закону «Про судоустрій та статус суддів» доручив забезпечити створення Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ. Відповідне доручення було дано Кабінету міністрів і Міністерству юстиції, повідомляє прес-служба голови держави із посиланням на заступника голови адміністрації президента ФС Андрія Портнова. «Президент дав доручення виконати вимоги закону щодо створення в Україні Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ, збільшити фінансування судових органів», - повідомив Портнов. Янукович також дав низку інших доручень для реалізації згаданого закону. Відповідно до законодавчого акту, Вищий спеціалізований суд із цивільних та кримінальних справ нарівні з Вищим адміністративним судом та Вищим господарським судом зможе функціонувати як суд касаційної інстанції. Закон також передбачає зменшення кількості суддів Верховного суду України, обмеження функцій ВСУ, ліквідацію військових судів, обов'язкове призначення членами Вищої ради юстиції суддів, обраних безстроково. У той же час документ передбачає, що у Верховного суду залишаються повноваження щодо перегляду справ на таких підставах: неоднакове застосування судом (судами) касаційної інстанції тих самих норм матеріального права, що призвело до ухвалення протилежних за змістом судових рішень у подібних правовідносинах; встановлення міжнародних судових установ, юрисдикція яких визнана Україною, порушення Україною міжнародних зобов'язань при вирішенні справи судом. Як повідомлялося, 12 липня, голова ВСУ Василь Онопенко звернувся до Януковича з проханням ветувати закон про судоустрій та статус суддів.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі