Янукович доручив Медведьку взяти справу про загибель студента Індила під особистий контроль

Поділитися
Президент України Віктор Янукович доручив генеральному прокурору Олександру Медведьку взяти під особистий контроль перевірку об'єктивності розслідування кримінальної справи стосовно смерті в Шевченківському районному відділі міліції міста Києва студента Ігоря Індила. Про це у вівторок, 10 серпня, повідомила заступник голови адміністрації президента Ганна Герман.
Президент України Віктор Янукович доручив генеральному прокурору Олександру Медведьку взяти під особистий контроль перевірку об'єктивності розслідування кримінальної справи стосовно смерті в Шевченківському районному відділі міліції міста Києва студента Ігоря Індила. Про це у вівторок, 10 серпня, повідомила заступник голови адміністрації президента Ганна Герман. «Президент України сьогодні прийнняв матір загиблого студента Ігоря Індила Людмилу Степанівну. Розмова тривала більше години», - сказала вона. За словами Герман, президент України також доручив генеральному прокурору вжити усіх необхідних заходів та у максимально стислі терміни завершити розслідування справи. Окрім того, Янукович доручив Медведьку з'ясувати, чи була повною мірою надана медична допомога Індилу 17 травня нинішнього року о 21:05 в приміщенні Шевченківського відділу міліції працівниками 12-ї бригади столичної «Швидкої допомоги». У свою чергу, Людмила Індило висловила задоволення зустріччю з президентом. «Звичайно, я задоволена зустріччю, оскільки президент знайшов час і він перейнявся нашим горем», - сказала вона. За словами матері загиблого студента, президент говорив про необхідність розібратися «з тим свавіллям, яке чиниться в міліції», з наведенням порядку в правоохоронних органах. За словами Індило, президент запевнив її, що буде тримати під контролем справу про смерть її сина. Студент Індило помер у Шевченківському райвідділі міліції Києва 18 травня 2010 року. За версією міліції - від падіння з ліжка. У міліції відзначили, що «після смерті судова медична експертиза не виявила слідів насильницької смерті, але при цьому констатувала черепно-мозкову травму і крововилив». При цьому в міліції спростували інформацію про те, що смерть студента наступила в результаті дій правоохоронців. 28 травня прокуратура Шевченківського району Києва порушила кримінальну справу за фактом перевищення службових повноважень співробітниками Шевченківського райуправління міліції столиці, в якому загинув студент. 22 липня стало відомо, що у ході розслідування кримінальної справи щодо обставин загибелі Індила призначена додаткова судово-медична експертиза.

За матеріалами «Інтерфакс-Україна»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі