Янукович доручив генпрокурору перевірити інформацію щодо використання правоохоронців у політичних процесах

Поділитися
Президент України Віктор Янукович звернувся до генерального прокурора Олександра Медведька із вимогою провести перевірку фактів, викладених у листі першого президента України Леоніда Кравчука стосовно використання правоохоронних органів у політичних процесах.
Президент України Віктор Янукович звернувся до генерального прокурора Олександра Медведька із вимогою провести перевірку фактів, викладених у листі першого президента України Леоніда Кравчука стосовно використання правоохоронних органів у політичних процесах. Про це у вівторок, 20 липня, повідомила прес-служба голови держави. Президент взяв це питання під особистий контроль та доручив генпрокурору оперативно доповісти про результати перевірки. Нагадаємо, Леонід Кравчук напередодні звернувся до Віктора Януковича із закликом не допустити перетворення правоохоронних органів і спеціальних служб на «інструменти політичної гри». Як зазначив екс-президент, «все більш рельєфно проступає загроза втягування цих структур, які за визначенням повинні стояти на сторожі права, свобод людини і національних інтересів, у непрозорі і в стратегічному плані шкідливі процеси». Зокрема, він вважає, що рішення про затримання СБУ за так званою «стокгольмською справою» колишнього керівника Держмитслужби Анатолія Макаренка, а потім - колишнього заступника керівника «Нафтогазу» Ігоря Діденка виглядають як надмірні дії, у яких не було потреби в інтересах розслідування відповідних справ. Міжнародний арбітражний трибунал Стокгольма 8 червня зобов'язав НАК «Нафтогаз України» повернути «РосУкрЕнерго» 11 млрд куб. м газу, а також виплатити компанії встановлений контрактом штраф у товарній формі у розмірі 1,1 млрд куб. м газу. Окрім того, суд зобов'язав «Нафтогаз» заплатити «РосУкрЕнерго» 197 млн дол за порушення контракту. Пізніше СБУ відкрило справу за фактом нанесення збитків державі Україна у зв'язку з рішенням Стокгольмського арбітражу. Головними фігурантами справи стали перший заступник голови НАК «Нафтогаз» Ігор Діденко і екс-голова Держмитниці Макаренко. Обидва зараз знаходяться під арештом. Як повідомляло «Дзеркало тижня» із посиланням на юридичний аналіз рішення Стокгольмського арбітражу, правомірність чи неправомірність дій «Нафтогазу» щодо відбору 11 млрд. кубометрів газу залишається до кінця не з'ясованою, а рішення арбітражу носить обмежений характер.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі