Як методом «народного будівництва» допомогти конкурентоспроможності України

Поділитися
Шановна редакціє! Висловлюємо глибоку вдячність тижневику «Дзеркало тижня» за відкриття рубрики «Україна конкурентоспроможна»...

Шановна редакціє!

Висловлюємо глибоку вдячність тижневику «Дзеркало тижня» за відкриття рубрики «Україна конкурентоспроможна». Ми, давні й постійні читачі вашої газети, точно знаємо, що така суспільно значуща акція не випадкова. Якщо «Дзеркало тижня» відкрило шлях громадській думці в такому важливому напрямі, як конкурентоспроможність України в умовах глобалізованого світу, отже, час для економіки, що базується на знаннях, для інтелектуалів нашої країни, нарешті, настав.

Ми вдячні також «зачинщику» цієї акції Юрію Полунєєву, який не лише підняв проблему, а й взявся, по суті, за її практичне вирішення за участю вашої газети.

Наша громадська організація «Миколаївський міський інтелектуально-комп’ютерний клуб «Третя хвиля» створена в листопаді 2000 року з метою сприяння інноваційному розвитку міста Миколаєва та України на основі інформаційно-комп’ютерних технологій «Третьої хвилі» (за Елвіном Тоффлером). Потужним поштовхом і підтримкою в створенні нашої організації стала опублікована в «ДТ» на початку 2000 року стаття Олександра Гуревича «Як вирватися з кайданів XX століття», який, на жаль, рано пішов від нас. Отже, якоюсь мірою ми — хрещеники вашої газети.

У складі клубу створено невеличку, але потужну творчу групу з консультантів з управління, фахівців із системного підходу до вирішення складних проблем, комп’ютерних програмістів, яка в результаті практичного пошуку дійшла висновку, що найліквіднішим способом продажу наших знань, умінь і навичок є створення інтелектуальних інструментів і технологій, що підвищують конкурентоспроможність промислових підприємств до міжнародного рівня. Особливо актуальним цей напрям стає в зв’язку з майбутнім вступом України до СОТ.

Цілком очевидно, що підвищення і підтримку на необхідному рівні міжнародної конкурентоспроможності українських підприємств, які є основними носіями і виразниками конкурентоспроможності України в цілому, неможливо здійснити без сучасних систем інтелектуально-комп’ютерної підтримки цих процесів.

Ми згодні з думкою, що розв’язання проблеми міжнародної конкурентоспроможності українських підприємств і України загалом справді здатне незабаром стати політично високоліквідною національною ідеєю. Тому нині так важливо виводити ідею на найвищий державний і суспільний рівень. Хотіли б запропонувати коротку «програму дій»:

а) створити при газеті ініціативну групу ентузіастів ідеї міжнародної конкурентоспроможності України;

б) підготувати та провести серію круглих столів за темою «Україна конкурентоспроможна: стан, можливості, перспективи», запросивши на них як професіоналів, так і читачів, які надіслали свої думки й пропозиції;

в) за результатами круглих столів провести науково-практичну інтернет-конференцію;

г) потім сконцентрувати колективне знання небайдужих і мислячих патріотів України у формі національного інноваційного проекту, метою якого буде створення (методом «народного будівництва») концепції чи навіть парадигми міжнародної конкурентоспроможності України;

д) спільними зусиллями — наукової громадськості, держави й бізнесу — розробити і реалізувати під патронатом президента України, як це було зроблено в США при президенті Рональді Рейгані, національну стратегічну програму «Міжнародна конкурентоспроможність України в епоху глобалізації».

Зі свого боку можемо й готові надати організаційно-методологічну та інформаційно-технологічну підтримку в проведенні перелічених та інших заходів з цієї благодатної та вдячної теми.

З повагою,
президент клубу
Петро СТЕХІН

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі