Витрати ВР на ліквідацію наслідків розливу нафти у Мексиканській затоці перевищили $ 3 млрд

Поділитися
Витрати британської корпорації British Petroleum (BP) на ліквідацію наслідків розливу нафти у Мексиканській затоці перевищили вже 3 мільярди доларів. Для запобігання розростання масштабів екологічної катастрофи до регіону скеровано гігантський танкер.
Витрати британської корпорації British Petroleum (BP) на ліквідацію наслідків розливу нафти у Мексиканській затоці перевищили вже 3 мільярди доларів. Для запобігання розростання масштабів екологічної катастрофи до регіону скеровано гігантський танкер. У неділю, 4 липня, компанія BP повідомила, що її витрати на ліквідацію наслідків аварії у Мексиканській затоці склали вже 3,12 мільярда доларів. У цю суму входять вартість очисних робіт, герметизація пошкодженої свердловини, а також гранти прибережним країнам і виплати за позовами. Нагадаємо, раніше Вritish Petroleum оголосила про намір створити незалежний фонд у розмірі 20 млрд доларів для компенсації збитків потерпілим від аварії. Загалом, за даними ЗМІ, для покриття витрат з ліквідації витоку нафти компанія має намір залучити 50 млрд доларів. Тим часом, у районі аварії розпочалися випробування гігантського танкера «Whale», переобладнаного спеціально задля збору нафти. Судно, яке прийшло до Мексиканської затоки з Тайваню, повинне виконувати роль нафтозбірника-сепаратора. Воно може всмоктувати воду із домішкою нафти, відокремлювати пальне і повертати очищену воду в океан. «Whale» має переробляти 21 мільйонів галонів забрудненої води на добу. Корабель забирає воду у районі розливу нафтової плями через 12 отворів. У спеціальних відсіках нафта відділяється від води і відкачується на інше судно, а очищена вода повертається в океан. «Наше судно забирає воду, ніби справжній кит і циркулює її, як людське серце», - сказав представник компанії-оператора TNT Shipping Боб Грентам. На місці аварії вже працюють два судна, яким вдається забирати до 25 тисяч барелів нафти на добу. ВР сподівається подвоїти обсяг зібраної нафти за рахунок підключення ще однієї нафтоналивної баржі, Helix Producer. Платформа Deepwater Horizon, якою керувала компанія ВР, затонула у Мексиканській затоці біля узбережжя штату Луїзіана 22 квітня після вибуху і 36-годинної пожежі. У результаті інциденту загинули 11 людей. Починаючи з цього моменту із пошкодженої свердловини на дні Мексиканської затоки щоденно виливається від 35 тисяч до 60 тисяч барелів нафти на день.

За матеріалами: British Petroleum, Эхо Москвы, CNN

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі