Видрін: Життя змусить коаліцію зробити Україну президентською республікою

Поділитися
Політичний експерт Дмитро Видрін вважає, що криза і життя змусить коаліціонерів проголосувати за президентську республіку, повідомляє ІМК 25 липня.

Політичний експерт Дмитро Видрін вважає, що криза і життя змусить коаліціонерів проголосувати за президентську республіку, повідомляє ІМК 25 липня.

Про це він сказав, коментуючи заяву прем'єр-міністра України Миколи Азарова, що влада повинна зосереджуватися в одних руках.

Відповідаючи на питання, чи підтримають коаліціонери перехід України до президентської держави, Видрін зазначив, що «якщо умови будуть старі, то приймуть, безумовно».

«Якщо коаліціонери побачать, що вийти з кризи неможливо, не маючи єдиного центру ухвалення швидких і сильних  рішень, то життя змусить», - сказав політичний експерт.

За його словами, дебати щодо посилення президентської влади відбуваються у деяких країнах Європи. Тому в Україні слід чекати аналогічних тенденцій.

«Україна наразі перебуває в європейському тренді, тренді рішення президентської влади. І наразі   ця дискусія відбувається в декількох європейських країнах, принципово парламентських країнах. Наприклад, я вже не раз повторював, що Угорщина - типова парламентська країна - навіть має кращу в світі побудову парламенту. І  наразі там продовжуються дебати, щоб Угорщину перетворити на президентську країну», - відзначив експерт.

За його словами, навіть у Німеччині, де канцлер і парламент є центровими фігурами, сьогодні обговорюється посилення президентської гілки влади.

«Я думаю, що це пов'язано з тим, що в Європі виникають виклики, які вимагають швидкої дзеркальної і дуже сильної змістовної реакції або відповіді. На жаль, парламентська модель, якою я є великим прихильником, не може відтворити таку модель», - підкреслив Видрін.

За матеріалами: ІМК

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі