Відомий російський правозахисник засуджений до трьох діб арешту

Поділитися
© flash-screen.com
Відомий російський правозахисник і опозиціонер Лев Пономарьов засуджений до трьох діб арешту за непокору співробітникам правоохоронних органів. Відповідне рішення увечері в середу, 25 серпня, виніс мировий суддя Пресненського району Москви.
Відомий російський правозахисник і опозиціонер Лев Пономарьов засуджений до трьох діб арешту за непокору співробітникам правоохоронних органів. Відповідне рішення увечері в середу, 25 серпня, виніс мировий суддя Пресненського району Москви.Пономарьов, лідер руху «За права людини», був затриманий 22 серпня після мітингу на День російського прапора на Новому Арбаті у Москві і перед початком другої акції - мітингу на захист Хімкинського лісу, який пройшов на Пушкінській площі. Разом із ним правоохоронці затримали одного з лідерів опозиційного руху «Солідарність» Бориса Нємцова. «Напевно, у нашій країні отримати адміністративне покарання - це можна сприймати як якусь нагороду за громадську діяльність, яку я веду. Це ніби додає вагу того, що я роблю», - заявив після рішення суду Лев Пономарьов. Увечері в середу його перепровадили до ізолятора для відбування покарання. До терміну буде зараховано час, який він провів у суді відразу після затримання, а також час знаходження в суді у середу - з 14:00. Адвокат правозахисника Валерій Шухардін, що вже подав апеляцію до канцелярії мирового суду Пресненського району і сподівається на її якнайшвидший розгляд. Борис Нємцов, який ніяк не був покараний судом, заявив, що він просто в шоці від ситуації з Левом Пономарьовим. «Це в голові не вкладається. Як можна за одну і ту ж справу одну людину, тобто мене, практично виправдати, а іншого засудити на три доби, - заявив політик. - Ми разом несли цей прапор, причому саме я очолював цю справу». Пояснюючи різницю в судових рішеннях, Нємцов припустив, що на суддю, який приймав напередодні рішення і за його справою, було вчинено тиск. При цьому він додав, що збирається з соратниками пікетувати ізолятор, в якому буде міститися Лев Пономарьов, як тільки дізнається, куди саме його відправлять. У четвер той же мировий суддя розгляне справу третього затриманого 22 серпня, голови московського відділення «Солідарності» Михайла Шнейдера. Він уже заявив, що готуватися відбувати ув'язнення. «У мене ніяких ілюзій немає: якщо є політичне замовлення, що очевидно, то я очікую приблизно такого ж рішення», - зізнався Шнейдер. Російські демократи з 1992 року традиційно збираються на День російського прапора біля перетину Нового Арбата з Новинським бульваром, де під час серпневого путчу загинули троє молодих москвичів, і потім проходять з прапором до Будинку уряду на Краснопресненській набережній. До 2008 року з цим не виникало проблем, проте останнім часом московська  влада відмовляється дозволити ходу, дозволяючи тільки стаціонарний мітинг. Цього разу за спроби почати ходу міліція перегородила шлях її учасникам, а троє учасників - Борис Нємцов і Михайло Шнейдер з «Солідарності» і правозахисник Лев Пономарьов - були затримані.

За матеріалами Бі-бі-сі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі