Вибухи в Макіївці: Основна версія слідства

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© Владислав Мусіенко
Слідча група, що працює в Макіївці, повернулася до відпрацювання версії, у фокусі якої знаходиться держпідприємство «Макіїввугілля». За даними джерел DT.UA у спецслужбах, версія полягає в наступному: хтось дав хабар за його призначення на посаду глави «Макіїввугілля», що її нині займає Станіслав Толчин, який похитнувся, зважаючи на результати перевірки КРУ.

«Однак з огляду на якісь причини - або керівництво вугільною галуззю змінилося після адмінреформи, або Толчин у верхах знайшов сильного покровителя, але він зберіг свою посаду. Претендент же на цей пост - свої гроші, сплачені за обіцяну посаду, не отримав. Ось і вирішив повернути свої гроші назад, зневірившись отримати їх іншим способом», - розповіло джерело.

Зважаючи на неможливість отримати інформацію від слідчої групи, кореспондент DT.UA звернувся за коментарем до керівника «Макіїввугілля» С.Толчина.

«Купити посаду? Ну, знаєте, у нашій країні багато що може бути...Однак я дуже сумніваюся, що це якраз той випадок, - заявив DT.UA С.Толчин. - Я не знаю нікого, хто мітив на мою посаду. Що стосується якихось моїх зустрічних домовленостей з Бойком, то я особисто з міністром ні разу не зустрічався. Я контактую виключно з його заступником - Поповим, який до цього моменту жодних претензій до роботи ввіреного мені підприємства не мав. Ми виконуємо всі завдання з видобутку. Перевірка КРУ? Це окрема історія. У зв'язку з якою дуже хочеться запитати пана Андрєєва, якщо я особисто всі ці роки йду пліч-о-пліч з Партією регіонів, то з якої партії він?».

«Нас перевіряли рівно рік, незважаючи на те, що в мене сьогодні ідеальний стан економіки на підприємстві, і такі ж відносини з містом і областю (якби губернатор не був у відпустці, то лист-відповідь КРУ на мій захист підписав би сам Близнюк, а не його заступник, якого назвав Андрєєв). Працювало понад 60 осіб. Були порушені всі допустимі терміни перевірки, норми і закони. Це дійсно був тиск. Акт про результати перевірки з якимись там мільярдами порушень, про які на всю країну заявив глава КРУ, вже оскаржений нами в суді. У зв'язку з цим смішно дивитися сюжети по телебаченню про те, що це Толчин підірвав своє підприємство», - підкреслив голова «Макіїввугілля».

Що стосується вибуху взагалі, то, за словами С.Толчина, він особисто був присутній, коли знімали зі стіни записку з вимогами і погрозами.

«Там не було мови про «Макіїввугілля». Більше того, міністр Юрій Бойко, будучи з візитом у Єнакієве, заявив про відсутність будь-якого зв'язку подій, що відбулися, з нашим підприємством. Що стосується позиції КРУ, то все це схоже на якісь дрібні склоки», - додав він.

Як повідомляло DT.UA, за результатами перевірки діяльності ДП «Макіїввугілля» КРУ виявило порушень на 1,8 мільярда гривень.

Детальніше читайте у свіжому номері «ДТ. Україна» у статті Євгена Шибалова «Вибухи в Макіївці: збій системи?».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі