Верховний суд Іраку засудив Таріка Азіза до смертної кари

Поділитися
Верховний суд Іраку у вівторок, 26 жовтня, виніс одному з найближчих ставлеників страченого президента країни Саддама Хусейна, колишньому віце-прем'єр-міністру Таріку Азізу смертний вирок. Про це повідомили місцеві ЗМІ.
Верховний суд Іраку у вівторок, 26 жовтня, виніс одному з найближчих ставлеників страченого президента країни Саддама Хусейна, колишньому віце-прем'єр-міністру Таріку Азізу смертний вирок. Про це повідомили місцеві ЗМІ.Тарік Азіз засуджений до смертної кари за участь у розправах над мусульманами-шиїтами. Тарік Азіз протягом багатьох років був однією з ключових фігур в іракському керівництві, де займався питаннями зовнішньої політики. Він обіймав посади міністра інформації, а також іноземних справ. Після закінчення війни в Іраку у квітні 2003 року Тарік Азіз добровільно здався американському командуванню. Відтоді він неодноразово заявляв, що не причетний до злочинів режиму Саддама Хусейна. У 2009 році іракський суд вже засудив Таріка Азіза до семи років позбавлення волі за звинуваченням у причетності до насильницької депортації курдів в 1980-х роках на півночі країни. Крім цього, екс-прем'єру інкримінували вбивство 42 торговців, страчених на початку 1990-х років за спробу штучно роздути ціни на продовольство в умовах економічної блокади. У цій справі він був засуджений до 15 років в'язниці. Родичі і адвокат колишнього віце-прем'єра неодноразово просили звільнити його з в'язниці через погане здоров'я. У 74-річного Таріка Азіза хворі легені, діабет і гіпертонія, серйозні проблеми з серцем. Проте суд вважає, що погане здоров'я не звільняє людину від відповідальності. У січні 2010 року Азіз переніс обширний інсульт, в результаті якого тимчасово втратив здатність говорити. Після цього він був переведений із в'язниці до госпіталю на американській військовій базі в Баладі. Нагадаємо, Саддам Хусейн був страчений наприкінці грудня 2006 року за вбивство майже 150 шиїтів.

За матеріалами: CNN, Лента.Ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі