В Обаму кинули книгу

Поділитися
© gorizont.in.ua
В американського президента Барака Обаму під час виступу на мітингу невідомий кинув книжку, яка пролетіла поряд з головою голови Білого дому. Про це у понеділок, 11 жовтня, повідомили місцеві ЗМІ.
В американського президента Барака Обаму під час виступу на мітингу невідомий кинув книжку, яка пролетіла поряд з головою голови Білого дому. Про це у понеділок, 11 жовтня, повідомили місцеві ЗМІ.Інцидент стався напередодні під час виступу Барака Обами (на фото) на зборах прихильників Демократичної партії у передмісті Філадельфії, штат Пенсильванія. Закінчивши промову, глава Білого дому обійнявся з віце-президентом Джо Байденом, а потім привітав присутніх. У цей момент хтось кинув у Барака Обаму книгу, яка пролетіла за кілька сантиметрів від його голови. Сам глава Білого дому, судячи з оприлюдненого американськими телеканалами відеозапису, предмета, який що летів у нього над головою, не помітив, оскільки дивився в інший бік. Хто саме метнув у Барака Обаму книгою, як і його мотиви, поки залишається загадкою. У зв'язку з подією ніхто затриманий не був. Загалом на мітингу були присутні близько 18 тисяч осіб. Виступ Барака Обами тривав майже півгодини. Своєрідну «моду» на метання предметами в політиків на знак незгоди з їх діями у 2008 році ввів іракський журналіст Мунтадар Заїді. Він кинув свої черевики у Джорджа Буша, який займав тоді посаду президента США під час його прес-конференції у Багдаді. Главі Білого дому вдалося ухилитися від предметів, які летіли в нього. Сам Заїді був засуджений до тюремного терміну, проте через деякий час вийшов на свободу. Відтоді подібним «взуттєвим атакам» піддавалися прем'єр-міністри КНР та Індії Вень Цзябао і Манмохан Сінгх, президент Грузії Михайло Саакашвілі, глава грецького уряду Георгіос Папандре та пакистанський президент Асіф Алі Зардарі.

За матеріалами CBS

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі