В Єгипті скасовують авіарейси через виверження вулкана в Еритреї

Поділитися
© kino-teatr.ua
Попіл вулкана, виверження якого сталося минулої неділі в Еритреї, досяг південних єгипетських міст Абу-Сімбел, Асуан і Луксор. Єгипетська авіакомпанія Egyptair уже скасувала рейси до Хартума і Асмери - столиці Судану та Еритреї. Про це повідомляють у вівторок єгипетські ЗМІ.

Крім того, єгипетській авіакомпанії з міркувань безпеки довелося змінити маршрути польотів до країн, розташованих на півдні Африки.

У Каїрі створено оперативний штаб, який в режимі реального часу відстежує поширення вулканічного попелу.

За повідомленням метеослужби Франції, активність вулкана, який почав вивергатися в Еритреї в ніч на понеділок, знизилася.

Йдеться про виверження вулкана Набро, розташованого на північному узбережжі Червоного моря недалеко від кордону Еритреї та Ефіопії. Виверження почалося після серії землетрусів, що сталися в неділю на території Еритреї.

Вулканічний попіл є серйозною загрозою для літаків, оскільки його частинки, потрапляючи в реактивні двигуни, можуть швидко виводити їх із ладу.

Як було повідомлено, кілька десятків авіарейсів були скасовані в неділю в Новій Зеландії - через потужне виверження вулкана Пуйеуе в Чилі.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі