УЗА: Митниця знову заблокувала в українських портах судна з зерном

Поділитися
Українська зернова асоціація (УЗА) заявляє про повну блокаду суден із зерном у всіх українських портах. Як повідомила прес-служба УЗА в суботу, 16 жовтня, доручення зупинити відвантаження зернових культур дало керівництво Митної служби України.
Українська зернова асоціація (УЗА) заявляє про повну блокаду суден із зерном у всіх українських портах. Як повідомила прес-служба УЗА в суботу, 16 жовтня, доручення зупинити відвантаження зернових культур дало керівництво Митної служби України.« Від сьогодні (з 16 жовтня - ред.), робота зерноторгових компаній повністю паралізована. Митна служба не випускає з портів навіть ті судна, які вже встигли завантажити і на які є всі необхідні документи», - йдеться в повідомленні. Нагадаємо, 7 жовтня перший віце-прем'єр-міністр Андрій Клюєв повідомив, що Кабінет Міністрів України прийняв рішення ввести квоти на експорт зернових у 3 млн тонн до кінця поточного року. Раніше прем'єр-міністр України Микола Азаров заявляв про можливість квотування експорту зерна. Уряд України прогнозує врожай зерна в Україну в 2010 році близько 39 мільйонів тонн проти 46 мільйонів тонн у 2009 році. Діюча влада почала обмежувати (різними способами) експорт зерна ще в середині літа. Аграрії оцінюють свої збитки від перешкод експорту в 6 млрд гривень.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі